ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τούρκικη εταιρεία θέλει να εξαγοράσει ιστορικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Τούρκικη εταιρεία θέλει να εξαγοράσει ιστορικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελληνικής ιστοσελίδας Zougla.gr Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται να έχει καταθέσει από κοινού με μια ελληνική εταιρία προσφορά για εξαγορά του ξενοδοχείου HILTON στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: O φάκελος των δεσμευτικών προσφορών έκλεισε, με την τουρκική Dogus και τον ελληνικό όμιλο ΤΕΜΕS να καταθέτουν κοινή προσφορά για το εμβληματικό ξενοδοχείο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Πρόεδρος του τουρκικού ομίλου είναι ο επιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ.

Ο εν λόγω όμιλος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας και δραστηριοποιείται σε πολλoύς τομείς της τουρκικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων κατέχει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας, την Garanti Bank, τηλεοπτικά δίκτυα (NTV, STAR, κ.ά.), ηγείται στον τομέα του τουρισμού, των κατασκευών και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα έχει μετοχές σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi και η Volkswagen.

Ιδρύθηκε το 1951 από τον Αϊχάν Σαχένκ.

Όσο αφορά την ελληνική εταιρεία πρόκειται για τον όμιλο ΤΕΜΕS

O «TEMES» είναι φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, που έχει συμβάλλει στην καθιέρωση της Μεσσηνίας ως ενός προορισμού με τουριστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης που περιλαμβάνουν πεντάστερα ξενοδοχεία, γήπεδα golf, σπα, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top