ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: «Όλα τα θέματα της Βουλής είναι φλέγοντα»

Συλλούρης: «Όλα τα θέματα της Βουλής είναι φλέγοντα»

Την εκτίμηση ότι όλα τα θέματα που έχει ενώπιον της η Βουλή αυτή την περίοδο είναι φλέγοντα και πως με σωστό προγραμματισμό θα λαμβάνονται αποφάσεις έγκαιρα για όλα τα ζητήματα, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας Ravi Bangar και ερωτηθείς σε ό,τι αφορά τους άμεσους σχεδιασμούς σχετικά με το έργο της Βουλής, ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι επετεύχθη ο στόχος η Βουλή ουσιαστικά να μην κλείσει καθόλου, προσθέτοντας ότι πολλές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές έχουν προγραμματίσει συνεδριάσεις εντός Αυγούστου και κατά τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη κάτι, που κατά τον ίδιο, δείχνει τη θέληση όλων των βουλευτών και των κομμάτων να γίνει η Βουλή πιο παραγωγική και να φέρει καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα.

«Αυτό θα αξιοποιηθεί δεόντως και από εμένα ως Πρόεδρο. Θα έρθει και η μεγάλη αλλαγή με την Ολομέλεια να συνεδριάζει Παρασκευή πρωί έτσι ώστε να αξιοποιούνται πολύ καλύτερα και οι 5 μέρες της βδομάδας τόσο σε επίπεδο βουλευτών όσο και σε επίπεδο τεχνοκρατών και λειτουργών της Βουλής. Οι Επιτροπές θα συνεδριάζουν σε τρεις ζώνες και θα έχουν δίωρο για την κάθε συνεδρία χωρίς να συμπίπτει καμία συνεδρία Επιτροπών στις οποίες μετέχουν τα ίδια μέλη» τόνισε, εξηγώντας πως μαζί και με άλλες αλλαγές που θα επέλθουν σε ό,τι αφορά τον τρόπο συνεδριάσεων, η Βουλή θα καταστεί πιο παραγωγική.

Πρόσθεσε ότι οι πρώτες συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικών Επιτροπών μετά τη θερινή ανάπαυλα έχουν καθοριστεί για τις 29 Αυγούστου.

Σε ερώτηση σε σχέση με τα φλέγοντα θέματα τα οποία έχει ενώπιον της αυτή την περίοδο η Βουλή, ο Δημήτρης Συλλούρης ξεκαθάρισε πως όλα τα θέματα είναι φλέγοντα.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ ιδιαίτερα με ένα θέμα και να αφήσουμε πίσω ένα άλλο. Όταν γίνει ένας σωστός προγραμματισμός και όταν τα κόμματα έχουν την ευχέρεια να μελετούν σε βάθος τα ζητήματα, πιστεύω ότι θα λαμβάνονται αποφάσεις γρήγορα για όλα τα θέματα» είπε και πρόσθεσε πως σημασία έχει να υπάρχει σωστή λειτουργία των δομών και σωστός προγραμματισμός και ταυτόχρονα «να μην αναβάλλονται θέματα γιατί δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πολιτική απόφαση».

«Το βάρος για την πολιτική απόφαση ανήκει στα κόμματα. Ένα μεγάλο βάρος θέλω να πάρουμε ως υπηρεσίες της Βουλής και ως Πρόεδρος της Βουλής σε ό,τι αφορά τις δομές, τον προγραμματισμό και τη λειτουργία» συμπλήρωσε.

Συνάντηση με Ινδό Ύπατο Αρμοστή
----------

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτή ήταν εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική και πως κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν τρόποι για επιτάχυνση και περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Όπως εξήγησε ο κ. Συλλούρης, εδώ και πολλά χρόνια εκκρεμεί η σύσταση Επιτροπής Φιλίας με την Ινδία, θέμα το οποίο συμφωνήθηκε όπως προωθηθεί για διεκπεραίωση το συντομότερο δυνατόν.

«Ζητήματα τα οποία αφορούν τα δύο κοινοβούλια θα μπορούμε να τα συζητούμε και μέσω αυτής της Επιτροπής αλλά και σε επίπεδο των Προέδρων των δύο κοινοβουλίων» σημείωσε.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top