ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία

Ο τουρκικός στρατός έπληξε με πυρά πυροβολικού, στόχους στην πόλη Τζαραμπλούς που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

Άρματα μάχης του τουρκικού στρατού εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε συριακό έδαφος, λίγες ώρες αφότου έπληξε με πυρά πυροβολικού, στόχους στην πόλη Τζαραμπλούς, που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Συρίας,

Όλα αυτά την ώρα που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος,  Τζο Μπάιντεν, έφτανε στην Άγκυρα προκειμένου να μιλήσει για το συριακό ζήτημα με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι τα τουρκικά άρματα μάχης διέσχισαν τη συνοριακή γραμμή, για να διευκρινιστεί μετά, ότι παραμένουν εντός των τουρκικών συνόρων.

Από νωρίς το πρωί, πυρά πυροβολικού, με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών πλήττουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τζαραμπλούς, ενώ έχει αναφερθεί και η δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων.


 

Μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν επιθετική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, με αντικειμενικό σκοπό την εξουδετέρωση ανταρτικών θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στη συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Συρίας.

Ο τουρκικός στρατός έπληξε με πυρά πυροβολικού, στόχους στην πόλη Τζαραμπλούς που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.



Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, καθώς γίνεται προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί μία ασφαλής δίοδος για τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης, εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Στο στόχαστρο της πολεμικής επιχείρησης βρέθηκαν 63 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας, που εβλήθησαν με πυρά πυροβολικού 224 φορές, αναφέρουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Η Τουρκία είχε δηλώσει από τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε “ολική εκκαθάριση” των συνόρων της, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την τελευταία αιματηρή βομβιστική επίθεση στην πόλη Γκαζιαντέπ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top