ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, τοποθετήθηκε δημόσια ζητώντας τον διορισμό ορκωτών λογιστών οι οποίοι θα ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία ανώτερων κρατικών λειτουργών αλλά και των συγγενών τους.

Αφορμή όπως γράφει σε δημόσια του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ στάθηκαν δημοσιεύματα στον Τύπο (αναφέρεται στις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline), αναφορικά με λειτουργούς που φέρονται εμπλέκονται σε αδιαφανή και αθέμιτη απόκτηση περιούσιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 800.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Γ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία – «Κληρονομιά απ΄ τη μητέρα» είχε πει στον Π. Κληρίδη

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»
 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Δείτε την τοποθέτηση του κυρίου Σιζόπουλου: 

«Mε αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ανώτερους κρατικούς λειτουργούς οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται σε ζητήματα αθέμιτης ή αδιαφανούς απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:

Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε τονίσει ότι η διαπλοκή και η διαφθορά περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο και ανώτερους κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι αξιοποιώντας «πολιτικές πλάτες» καθώς και την προνομιακή θέση που κατέχουν, προσφέρουν έναντι αδρών ανταλλαγμάτων ευνοϊκή εξυπηρέτηση σε οικονομικούς κύκλους.

Τα τελευταία τρία χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις δημόσια η ΕΔΕΚ είχε ζητήσει την πραγματοποίηση έρευνας, υποδεικνύοντας και προς ποιους θα πρέπει να στραφεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση της ΕΔΕΚ περιλάμβανε στο σχετικό κατάλογο:

Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων

Διευθυντές Τμημάτων, Κτηματολογίου, Πολεοδομίας, ΤΕΠ, ΦΠΑ

Μέλη των Επιτροπών Προσφορών και Αλλαγών

Διευθυντές και ανώτερα στελέχη ΗΜΟ

Προϊσταμένους ανεξάρτητων υπηρεσιών

Λειτουργούς οι οποίοι είχαν την ευθύνη συναλλαγής με το κοινό.

Όμως, για να είναι η έρευνα αξιόπιστη πρέπει: να είναι διαφανής, η εμπλοκή της Βουλής να είναι ουσιαστική, η ομάδα έρευνας να μην αποτελείται μόνο από δημόσιους λειτουργούς αλλά να ενισχυθεί και από ορκωτούς ελεγκτές/λογιστές, ο σχετικός κατάλογος των προσώπων που θα περιλαμβάνει η έρευνα να ετοιμασθεί σε σύντομο διάστημα και σε αυτό να περιλαμβάνονται και οι συγγενείς α΄ βαθμού, να προστατευθούν πολίτες για να δώσουν στοιχεία για έμμεσους εκβιασμούς που έτυχαν και «δώρα» που έχουν προσφέρει για τύχουν ευνοϊκής εξυπηρέτησης, να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα και προστασία σε δημόσιους λειτουργούς για να αποκαλύψουν στοιχεία που γνωρίζουν, οι αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε κατάσχεση των φορολογικών φακέλων των ατόμων που βρίσκονται στον κατάλογο για να αποτραπεί η αφαίρεση ή η καταστροφή στοιχείων, και τέλος η έρευνα να επεκταθεί για εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων και στο εξωτερικό.

Η ΕΔΕΚ πολλές φορές δήλωσε ότι έχει ανοικτό μέτωπο σύγκρουσης με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας. Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων τόσο για στοιχεία όσο και για πληροφορίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top