ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποιον από τα δυο ΔΗΣΥ πρέπει να αγαπώ;»

«Ποιον από τα δυο ΔΗΣΥ πρέπει να αγαπώ;»

Παραφράζοντας λίγο το άσμα του Τ/κ Νεσιέ Γιασίν σε μουσική του αείμνηστου Μάριου Τόκα: «Η δική μου η πατρίδα», διερωτόμαστε ρητορικώς ποιον από τα δυο ΔΗΣΥ πρέπει να αγαπούν οι «Συναγερμικοί»;

Η ηγεσία του κόμματος έχει ξεκάθαρες θέσεις στο Κυπριακό και αυτές αποτυπώνονται μέσα από τις συλλογικές και καταστατικές του αποφάσεις.

Η Πινδάρου, στηρίζει την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στηρίζει την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θέλει λύση.

Άλλωστε όσοι βρίσκονται στα ανώτερα δώματα της Πινδάρου ήταν υποστηρικτές του «ΝΑΙ» στο σχέδιο «Ανάν».

Στον ΔΗΣΥ όμως υπάρχει η εξής παραδοξότητα. Το κόμμα ξέραμε ότι ανήκει στην δεξιά -συντηριτική – εθνοκεντρική – πατριωτική πτέρυγα, κάποιος θα έλεγε ακόμη και εθνικιστική. 

Παρόλα αυτά στο Κυπριακό ακολουθεί μια πιο μετριοπαθή στάση.

Με άλλα λόγια, ενώ γενεές γενεών «συναγερμικών» μεγαλώνουν με αρχές και αξίες της Ελλάδας, της ΕΟΚΑ και των ηρώων, την ίδια ώρα στο Κυπριακό βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με το ΑΚΕΛ.

«Ενωτικοί» στις καρδιές, «ομοσπονδιακοί» στην πράξη. Υμνητές του Αυξεντίου από την μια, θαυμαστές του Ερντογάν και του Ακιντζί από την άλλη.

Είναι σαν να λέμε συνδυάζουν και βουνό και θάλασσα.

Πλέον στον ΔΗΣΥ έχουν απομείνει κάποιες λίγες φωνές που θυμίζουν Θεοχάρους, Συλλούρη κλπ.

Ένας εξ αυτών είναι ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ούτε να τον δουν δεν θέλουν στην Πινδάρου.

Το κόμμα λοιπόν μετά τις δημοτικές θα οδηγηθεί μέσα στο 2017 σε ένα πολιτικό – ιδεολογικό και καταστατικό συνέδριο το οποίο θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Αυτό γιατί με την δημιουργία της Αλληλεγγύης και την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή ο ΔΗΣΥ μετατοπίστηκε αυτόματα στο ιδεολογικό τόξο.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, επίσης, αν ανήκει στην λαϊκή δεξιά που πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό ή στην νεοφιλελεύθερη οικονομική σχολή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η βάση του κόμματος πρέπει να τα ξαναπεί με την ηγεσία ώστε να ξεκαθαρίσουν ποιον από τα δυο ΔΗΣΥ πρέπει να αγαπούν…

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top