ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι διασώστες για αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι διασώστες για αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης) στη Λάρνακα και όλες οι δυνάμεις του συστήματος Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή οι ομάδες διάσωσης, πλοία και ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας ,η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα , οι Ιατρικές Υπηρεσίες και οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης, για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση λόγω της προσφυγικής κρίσης ή και αεροναυτικό ατύχημα.

Σε επίσκεψη των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΚΣΕΔ έγινε από τον Διοικητή  Πλοίαρχο Κώστα Φυτιρή και τους Αξιωματικούς του ΚΣΕΔ, πλήρης ενημέρωση για τις δυνατότητες ,την ετοιμότητα και τον σημαντικό ρόλο του ΚΣΕΔ όσον αφορά στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.  ΄
 
Όπως αναφέρθηκε ιδιαίτερη σημασία και προετοιμασία δίδεται για την αντιμετώπιση εκτάκτου ανάγκης κατά τις γεωτρήσεις υδρογονανθράκων που προγραμματίζονται στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας κατά το πρώτο τετράμηνο του 2017.
 
Διακόσια και πλέον άτομα των υπηρεσιών που συμμετέχουν στο Σύστημα Έρευνας και Διάσωσης έχουν εκπαιδευτεί σε ειδικά σχολεία υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ και την πλήρη υποστήριξη των Υπουργείων Μεταφορών , Εσωτερικών ,Άμυνας και Ενέργειας.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση η προσπάθεια είναι συνεχής και βασίζεται σε τρεις άξονες, την άρτια οργάνωση και σχεδίαση, την εκπαίδευση του  προσωπικού και κατάλληλα μέσα έτσι ώστε από τα μια να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αντίδρασης και από την άλλη να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα.
 
Εξηγήθηκε επίσης στους εκπροσώπους των ΜΜΕ η διαδικασία ενημέρωσης τους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των έντυπων, τηλεοπτικών και ηλεκτρονικών μέσων χωρίς πρόκληση πανικού από μη ασφαλείς πληροφορίες.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top