ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης από πολίτη: «Γυναίκα δεν αφήνει τον πατέρα να βρεθεί με τον γιό του – Η γιαγιά δεν τον έχει δει από τότε που γεννήθηκε»

Κραυγή απόγνωσης από πολίτη: «Γυναίκα δεν αφήνει τον πατέρα να βρεθεί με τον γιό του – Η γιαγιά δεν τον έχει δει από τότε που γεννήθηκε»

Πολίτης απευθύνει έκκληση ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα πατέρα που η πρώην σύντροφος του δεν τον αφήνει να δει το παιδί του.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Πολλά έχουν γραφτεί για την μητρότητα, αλλά πολύ λίγα για την πατρότητα. Ενώ στο μυαλό μας έχουμε την μάνα ως το μόνο ιερό, κάποιοι πατέρες περνούν και αυτοί τον δικό τους γολγοθά.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην μπορείς να δεις το παιδί σου ή και από μια γιαγιά που δεν ξέρει πως μοιάζει το εγγόνι της αφού δεν το έχει δει από την ημέρα που γεννήθηκε.

Την δική του έκκληση κάνει μέσω Facebook ένας άντρας που προσπαθεί να βοηθήσει τον πατέρα του παιδιού, καθώς όπως ισχυρίζεται ο ίδιος η μητέρα του παιδιού δεν τον αφήνει να το δει,  αναφερόμενος μάλιστα και στον τρόπο που το Δικαστήριο εκδικάζει θέματα διατροφής με απευθείας φυλάκιση, ενώ για θέματα παρακοής στον ίδιο τομέα δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση.

Διαβάστε αυτούσια το όσα γράφει:

«Απευθύνομαι στους αδερφούς δημοσιογράφους,αστυνομικούς, λειτουργούς του γραφείου ευημερίας και δικαστές και θέλω τις απόψεις τους.
Το σεβαστό Οικογενειακό Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα με το οποίο,μητέρα θα έπρεπε να παίρνει τον γιο της μια φορά την εβδομάδα στο Γραφείο Ευημερίας για να τον βλέπουν οι γονείς του πρώην συζύγου της και παππούδες του μωρού.Η μητέρα μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ποτέ το μωρό παρά το ότι η γιαγιά περιμένει κάθε εβδομάδα στο Γραφείο Ευημεριάς να δει τον εγγονό της που δεν τον έχει δει από την μέρα που γεννήθηκε.Έχουν γίνει καταγγελίες για οκτώ παρακοές διατάγματος οι οποίες θα δικαστούν σε 1.5 μήνα(ενώ αν αργήσεις να πληρώσεις μία διατροφή σε δικάζουν και σε μία εβδομάδα σε φυλακίζουν)
Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης το ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες η εν λόγω μητέρα απουσιάζει από το σπίτι της τις ώρες που ο πατέρας με βάση το διάταγμα πηγαίνει να δει τον γιο του με αποτέλεσμα ο πατέρας να μην ξέρει καν αν είναι καλά ο γιος του ενώ στερείται και την επικοινωνία μαζί του.Την τελευταία μάλιστα φορά και ενώ η εν λόγω μητέρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι και παρά το χτύπημα του κουδουνιού, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα δεν ανταποκρινόταν.Έχουν γίνει καταγγελίες και για αυτές τις παρακοές που δεν ξέρει κανείς πότε θα δικαστούν.
Το σοβαρότερο είναι ότι η μητέρα δεν απαντά ούτε στα τηλέφωνα που της γίνονται από το Γραφείο Ευημέριάς αλλά ούτε και από την αστυνομία που την ψάχνει επίσης και για να την κατηγορήσει και για ποινική υπόθεση εναντίον της.
Αποτέλεσμα είναι να μην ξέρει κανείς πως είναι η υγεία και η κατάσταση του μωρού αλλά και η κατάσταση της ίδιας της μητέρας.
Ο πατέρας ζητά απόψεις,γνώμες απ όλους αυτούς που κόπτονται και ενδιαφέρονται για το καλό των συμπολιτών τους.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
».


 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top