ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Οι υφιστάμενες δομές του τομέα υγείας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους εδώ και καιρό»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Οι υφιστάμενες δομές του τομέα υγείας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους εδώ και καιρό»

Οι υφιστάμενες δομές του τομέα υγείας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους εδώ και καιρό δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος μιλούσε στη Δημόσια Διαβούλευση του κόμματός του με τους ιατρούς, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρός του ΔΗΣΥ είπε ότι “ο ασθενής απαιτεί άμεσες λύσεις για να έχει μια γρήγορη και ποιοτική θεραπεία όπως τη δικαιούται, δεν μπορούμε όμως να το πετύχουμε αυτό εάν δεν λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, όσο και τη σχέση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι “το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα, είναι να αναγνωρίσεις την ύπαρξη του και είναι γεγονός ότι στον τόπο μας, ο τομέας της υγείας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια”.

Είναι για αυτό, συνέχισε, που “όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και είναι επίσης για αυτό που είμαστε εδώ, να ακούσουμε, να καταγράψουμε τα προβλήματα, αλλά να τολμήσουμε να βρούμε λύσεις”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την αποφασιστικότητα του “να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες τομές που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τομέας της υγείας.

Ενώπιον δεκάδων ιατρών ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “κάθε δυσκολία και κάθε κρίση, αποτελεί παράλληλα και μια ευκαιρία”.

“Θέλουμε να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που υπάρχουν και προπαντός όμως θέλουμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις σας αλλά και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από την επίλυση τους, για να κτίσουμε ένα στιβαρό αύριο”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε ότι η συζήτηση γίνεται ακριβώς, γιατί “θέλουμε ν’ ακούσουμε τις απόψεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς, ιδιαίτερα εκείνων των κοινωνικών ομάδων που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία και εμφανίζονται σήμερα απογοητευμένοι και αποστασιοποιημένοι από την πολιτική διεργασία”.

Οπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ “στόχος μας είναι εκτός από πομπός, να γίνουμε και δέκτης των μηνυμάτων της κοινωνίας, να βρεθούμε, στην ίδια συχνότητα με την κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις και πραγματικότητες”.

Καταλήγοντας είπε ότι “απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχει αυτή η Κοινωνική Διαβούλευση, είναι να διέπεται από ειλικρίνεια και αξιοπιστία, και επίσης, μόνο μέσα από σοβαρή προσέγγιση των θεμάτων, μπορεί να κτιστεί μια στέρεα επαφή και επικοινωνία με διάρκεια”.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top