ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά η δημοτική ομάδα ΔΗΣΥ Λεμεσού στο ΑΚΕΛ – «Η πόλη δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο»

Απαντά η δημοτική ομάδα ΔΗΣΥ Λεμεσού στο ΑΚΕΛ – «Η πόλη δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο»

Η πόλη δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο, η πόλη ανήκει στους δημότες, είναι η απάντηση της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Λεμεσού προς τη δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, η οποία την Τρίτη ( επέκρινε, σε ανακοίνωση της, τις αναφορές του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη σε παρανομίες και κακοδιαχείριση επί δημαρχίας Ανδρέα Χρίστου.

Όπως αναφέρει η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, η Λεμεσός είναι πάνω από όλα και όλους, κάτι που "έθεσε ευθύς εξ αρχής η δημοτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού Λεμεσού ως η μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδα".

"Θυσιάσαμε ακόμα και την προβολή της υπερπροσπάθειας που καταβάλαμε για την ανάπτυξη της πόλης, λειτουργώντας συναινετικά", συνεχίζει και υποστηρίζει πως η επιστολή της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ ήταν "καθοδηγούμενη και παροτρυνόμενη, δυστυχώς, από τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου".

Αναφέρει ακόμη πως θεωρεί "τουλάχιστον άστοχη και αντιδεοντολογική την ενέργεια της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ να μιλά εξ ονόματος του ΔΗΣΥ", υποδεικνύοντας πως "η ομάδα μας διαφώνησε πολλαπλά με αποφάσεις, παραλήψεις και καθυστερήσεις του Δημάρχου".

Ως παράδειγμα αναφέρεται η καταψήφιση των προϋπολογισμών και τα πέντε χρόνια και η καταψήφιση προτάσεων για άμεσους φόρους, ενώ σημειώνει πως "για πέντε ολόκληρα χρόνια οι εισηγήσεις μας στους προϋπολογισμούς παραμένουν οι ίδιες αφού καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί ολοκληρωτικά".

Όσον αφορά τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή, η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ δηλώνει πως αυτές είναι καταγεγραμμένες από το θεσμό και όχι από τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη ή το δημοτικό συμβούλιο.

"Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή είναι υγιής προσέγγιση και είναι πάντα καλοδεχούμενη. Ο πρώτος που θα πρέπει να ικανοποιηθεί για τις παρατηρήσεις, για να γίνουμε καλύτεροι, είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ενώ η νοοτροπία της αντίδρασης αφήνει σκιές", καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (16/11) η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο κ.Νικολαΐδης "έχει κάνει λάβαρο της προεκλογικής του εκστρατείας", τις αναφορές σε παρανομίες και κακοδιαχείριση, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, "αδιαφορώντας αν θίγει 26 Δημοτικούς Συμβούλους από όλα τα κόμματα".

"Αυτά κ. Νικολαϊδη, που εσύ δεν βλέπεις, έχουν κτιστεί με κόπο, μόχθο, συλλογικότητα μα πάνω από όλα αγάπη προς την πόλη μας γι’ αυτό και η συναίνεση και συνεργασία που επικρατεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει βγει και εκτός", συμπλήρωνε η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας τα εύσημα που είχαν δοθεί στο Δήμο, τόσο από τον ΠτΔ στα εγκαίνια του Παραθαλάσσιου Πολυλειτουργικού Πάρκου και της ανάπλασης του παλιού λιμανιού, όσο και από τον Υπουργό Εσωτερικών, στα εγκαίνια του έργου ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top