ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Έρχεται εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών λόγω Χριστουγέννων

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Έρχεται εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών λόγω Χριστουγέννων

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και με στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη κατά την περίοδο αυτή ,

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 21 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου 2016 και κατά τη διάρκειά της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 100 σημείων παγκύπρια, με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων και μη συμμορφούμενων παιδικών παιχνιδιών. Κατά την εκστρατεία θα γίνει, επίσης, σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας νέο ενημερωτικό έντυπο, με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα». Το έντυπο προσφέρει καθοδήγηση για το πώς οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών ηλικίας μέχρι τριών ετών, ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους. Περαιτέρω, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας υπάρχει αναρτημένο ενημερωτικό έντυπο με συμβουλές για τους καταναλωτές σε σχέση με την ασφάλεια των παιδικών παιχνιδιών.

 

Τέλος, η Υπηρεσία θα τοποθετήσει ενημερωτικά έντυπα με τίτλο «Ασφαλή Χριστούγεννα» σε διάφορους χώρους, όπως ιατρεία, παιδιατρικές κλινικές, παιδότοπους, μαιευτήρια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές και οι οικονομικοί φορείς μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930

• Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150

• Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160

• Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top