ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σενάριο ναυαγίου στο Μον Πελεράν που οδηγεί σε εξαγγελία Αναστασιάδη για Προεδρικές οδεύει προς επιβεβαίωση (25/10)

Το σενάριο ναυαγίου στο Μον Πελεράν που οδηγεί σε εξαγγελία Αναστασιάδη για Προεδρικές οδεύει προς επιβεβαίωση (25/10)

Στις 25/10/2016, καταγράφαμε στην ιστοσελίδα μας, δυο σενάρια για το Κυπριακό και το Μον Πελεράν.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Το πρώτο ήταν αυτό της αισιόδοξης προσέγγισης που μας σημείωναν την μεγάλη πρόοδο και την κατάληξη εντός του έτους σε βασικές πτυχές του Κυπριακού.

Το δεύτερο σενάριο που προερχόταν από πολύ καλά ενημερωμένες πηγές έκανε λόγο για άτεγκτη και ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας στο εδαφικό (και όχι μόνο).

Προτάσεις που όπως σημειώναμε, δεν θα γίνονταν αποδεκτές από τον Αναστασιάδη και ο οποίος στην συνέχεια θα έδειχνε τον βασικό υπαίτιο της μη λύσης που δεν είναι άλλος από την Τουρκία.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού θα έμπαινε στο blame game θα προχωρούσε και στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές του 2018.

Ένα μήνα μετά, (23/11), το κακό σενάριο του ναυαγίου λόγω της ανυποχώρητης στάσης της Τουρκίας επιβεβαιώνεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρεί σε διάγγελμα του στον λαό εξηγώντας του λόγους που η διαδικασία κατέρρευσε και επιρρίπτοντας ευθύνες στην άλλη πλευρά.

Η διακαναλική θα αρχίσει στις 20:00 το βράδυ και το μόνο που απέμεινε για να ολοκληρωθεί στο έπακρο το σενάριο είναι να ακούσουμε και την εξαγγελία υποψηφιότητας του Προέδρου για τις επερχόμενες εκλογές.

Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν αναμένουμε να γίνει απόψε αλλά με την νέα χρονιά...

ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΙΣ 25/10/2016: ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Το σενάριο που θέλει τα πάντα να τινάζονται στον αέρα και τον Αναστασιάδη να εξαγγέλλει υποψηφιότητα

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top