ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Οζγκιουργκιούν: Καλεί την Ε/κ πλευρά να αποκτήσει «κοινή λογική - Ο Αναστασιάδης πήγε «ζητώντας τα πάντα»

Προκλητικός ο Οζγκιουργκιούν: Καλεί την Ε/κ πλευρά να αποκτήσει «κοινή λογική - Ο Αναστασιάδης πήγε «ζητώντας τα πάντα»

Παρά την «ιδιαίτερα ευέλικτη», όπως τη χαρακτήρισε, προσέγγιση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί η προσέγγιση του «ζητώ τα πάντα» που είχε η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτό που προκάλεσε τη λήξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας χωρίς αποτέλεσμα, ισχυρίστηκε ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, σε σχέση με το Μοντ Πελεράν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωσή του που έγινε από το γραφείο του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του παράνομου Μπαϊράκ, ο κ. Οζγκιουργκιούν εκφράζει την ελπίδα η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποκτήσει “κοινή λογική”- κατά την έκφρασή του - αλλιώς δεν θα είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο.

Το αρνητικό αποτέλεσμα στο Μοντ Πελεράν δεν προέκυψε λόγω της Τουρκίας ή του ψευδοκράτους αλλά λόγω της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Ελλάδας, υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα αποδεχθούν ποτέ να είναι μια μειονότητα και θέλουν ισότητα, διζωνικότητα και σύστημα εγγυήσεων.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά ποτέ δεν απέφυγε μια συμφωνία, είπε, θέτοντας το ερώτημα ως πότε θα πρέπει η τουρκοκυπριακή πλευρά να περιμένει την ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι οι Τουρκοκύπριοι θα είναι οι εταίροι τους.

 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top