ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόθεση να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο εξέφρασε ο Τζον Κέρι

Πρόθεση να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο εξέφρασε ο Τζον Κέρι

Πιθανή θεωρείται η πραγματοποίηση επίσκεψης στη Λευκωσία, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που θα βρίσκεται στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, για την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τη Λευκωσία, για να προσφέρει η υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις προσπάθειες των δύο ηγετών να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες και να τροχοδρομήσουν εκ νέου τις συνομιλίες για διευθέτηση του κυπριακού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απάντηση της Λευκωσίας ήταν θετική, ωστόσο καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στις 8 Δεκεμβρίου στα Ιεροσόλυμα για την τριμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μπενιαμίν Νετανιάχου και Αλέξη Τσίπρα, θα επιστρέψει στην Κύπρο νωρίς το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίθηκε ακόμη σε σχετικό μας ερώτημα, ενώ στο ζήτημα της επίσκεψης του βοηθού υφυπουργού Τζόναθαν Κόεν, που σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται την Πέμπτη στη Λευκωσία, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει κάτι προς ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top