ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πορεία των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Ολαντ στην Κύπρο

Η πορεία των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Ολαντ στην Κύπρο

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 9 Δεκεμβρίου ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ, αναφέρει σε δελτίο Τύπου απόψε η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Λευκωσία όπου μαζί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.


Όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα μεταβεί την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο επιχειρεί κατά του ισλαμικού κράτους στο Λεβάντε, μαζί με άλλες γαλλικές δυνάμεις οι οποίες αναπτύχθηκαν στα πλαίσια διεθνούς συμμαχίας.

Μέσω της συνάντησης με το πλήρωμα το οποίο θα ολοκληρώσει σύντομα τον τρίτο γύρο επιχειρήσεων σε διάστημα δύο ετών, στο πλαίσιο της αποστολής αυτής, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επιθυμεί να τονίσει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης. Πριν από ένα χρόνο, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο για να δείξει την ενίσχυση της γαλλικής συμβολής στους κόλπους της συμμαχίας μετά από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Παρίσι στις 28 Σεπτεμβρίου 2016. Οι δύο αρχηγοί κρατών θα συζητήσουν κυρίως την πορεία των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων για την επανένωση του νησιού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top