Φονικός σεισμός στην Ινδονησία

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ισχυρού σεισμού 6,8 στην κλίμακα ρίχτερ που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα στη μικρή πόλη Μερέντου, 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπάντα Ατσέχ, στη βόρεια Σουμάτρα, στην Ινδονησία.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Οι πρώτες εικόνες από την πληγείσα πόλη παρουσιάζουν ισοπεδωμένα σπίτια και τζαμιά, ενώ κόσμος περιπλανιέται στους δρόμους φοβούμενος να επιστρέψει στα σπίτια τους. Συνεργεία με τη βοήθεια εκσκαφέων προσπαθούν να διασώσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας, Πουτέχ Μανάφ δήλωσε ότι το μόνο νοσοκομείο της περιοχής έχει κατακλυστεί από τον αριθμό των τραυματιών.

Σεισμολόγοι δήλωσαν ότι ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την επαρχία Ατσέχμ η οποία σαρώθηκε από τον τρομερό σεισμό του 2004 και το τσουνάμι που ακολούθησε.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE