ΕΛΛΑΔΑ

Α. Τσίπρας: «Θα εξαντλήσουμε την εντολή τετραετίας»

Α. Τσίπρας: «Θα εξαντλήσουμε την εντολή τετραετίας»

​«Κάλπες θα στηθούν στη χώρα για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2019 και θα είναι αυτές των ευρωεκλογών. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, ούτε μία μέρα νωρίτερα», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαψεύδοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού 2017.

«Ο λαός μας έδωσε, με πλατειά εμπιστοσύνη, εντολή τετραετίας και θα την εξαντλήσουμε μέχρι κεραίας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως «μετά το τέλος της τετραετίας, ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει και να συγκρίνει ανάμεσα σε δυο όμοια διαστήματα διακυβέρνησης».
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παρωχημένη καταστροφολογία και τόνισε με νόημα πως «προς απογοήτευσή σας, αντί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης ενεργοποιείται ο δότης, δίνουμε αντί να παίρνουμε».

Ο κ. Τσίπρας «ανταπέδωσε» την επίθεση στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως τα γεγονότα διαψεύδουν την καταστροφολογία του:

«Λέγατε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 ήταν εικονικός. Όχι μόνο πιάσαμε τους στόχους αλλά τους ξεπεράσαμε. Μόλις εκλεχθήκατε πρόεδρος της ΝΔ αμφισβητήσατε το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Και τότε ζητούσατε εκλογές, ενώ δηλώνατε ότι ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί μέσα στο 2016», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έδωσε απαντήσεις στις κατηγορίες που δέχεται αναφορικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του: «Δεν μοιράζουμε πλεόνασμα, αλλά υπεραπόδοση εσόδων που προέκυψαν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μοιράζουμε χρήματα που έχουμε, σε όλους και όχι μόνο σε "πελάτες" μας».

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», ανέφερε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε:

«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση»

Από cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top