ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Απελπισμένη 40χρονη από τη Λευκωσία – Έφυγε ο πρώην σύζυγός της και την άφησε μόνη με τρία παιδιά – Το ένα σε αναπηρικό

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Απελπισμένη 40χρονη από τη Λευκωσία – Έφυγε ο πρώην σύζυγός της και την  άφησε μόνη με τρία παιδιά – Το ένα σε αναπηρικό

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει Χριστουγεννιάτικα η Ε.Π.

Του Μιχάλη Μενελάου

Χωρισμένη μητέρα με τρία παιδιά, τα οποία και μεγαλώνει μόνη της τα τελευταία 17 χρόνια, όταν ο Θ.Θ., πρώην σύζυγός της, άνοιξε την πόρτα μια μέρα και έφυγε χωρίς να τους αναζητήσει ποτέ ξανά.

Καμία επικοινωνία με τα τρία παιδιά του δεν είχε από τότε, ενώ έκανε αίτηση διαζυγίου το 2011 όπου και έβαλε ένα οριστικό τέλος στη σχέση του με την οικογένειά του.

Όπως ανέφερε η Ε.Π. στο ThemaOnline, ο άνδρας της είχε πρόβλημα με το ποτό, κάτι που τον έκανε να είναι εκτός εαυτού πολλές φορές.

Μια φορά μάλιστα, ανέσυρε μαχαίρι με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα και να χρειαστεί να μεταβεί στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ίδια φιλοξενείται σε προσφυγικό συνοικισμό μαζί με τα τρία της παιδιά όπου και διαμένει το τελευταίο διάστημα. 

Η 40χρονη γυναίκα έχει ως μοναδικό της εισόδημα το ΕΕΕ και το επίδομα μονογονιού που λαμβάνει κάθε μήνα.

Εισόδημα το οποίο και πηγαίνει σε χρέη που άφησε πίσω του ο πρώην άντρας της. 

Όπως μας ανέφερε η Ε.Π. «δεν βλέπω μπροστά μου το επίδομα μονογονιού. Πηγαίνει αμέσως στο χρέος μου για να μην βρεθώ στη φυλακή».

Η ίδια ανέφερε ότι δεν μπορεί να εργαστεί λόγω της κατάστασης του μικρού της γιου ο οποίος πάσχει από ψυχοκινητική καθυστέρηση, καθυστέρηση λόγου και μυϊκή αδυναμία.

Ο μικρός Σ.Θ είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι με την μητέρα του να βρίσκεται στο πλάι του και να τον φροντίζει συνεχώς.

Τα άλλα της παιδιά, ενήλικα πλέον, έχουν αφήσει το σχολείο και έκαναν πολλές άκαρπες προσπάθειες για να βρουν δουλειά, ούτως ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την οικογένειά τους.

Η Ε.Π. αναζητά στέγη για να φύγει από το προσφυγικό σπίτι αλλά και κοπέλα που θα την βοηθά στη φροντίδα του μικρού της γιού.

Το παράπονό της είναι για τα παιδιά της στα οποία δεν θα μπορέσει να προσφέρει κάτι αυτά τα Χριστούγεννα.

«Κλαίνε και βλέπουν τους υπόλοιπους που παίρνουν δώρα και εγώ δεν είμαι σε θέση να τους προσφέρω ούτε τα βασικά. Το μόνο που θέλω είναι να περάσουν τα παιδιά μου καλά Χριστούγεννα, όπως όλοι», μας είπε.

Η περίπτωση της Ε.Π. είναι μόνο μια από τις πολλές των συνανθρώπων μας που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά ενόψει εορτών.

Όταν εμείς δεν εκτιμούμε αυτά που έχουμε και αναζητούμε συνεχώς περισσότερα, ας αναλογιστούμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν τα βασικά και αγωνίζονται συνεχώς για να μπορούν να ζήσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, τόσο γι’ αυτούς, όσο και για την οικογένειά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top