Αναστασιάδης για κρίση στις σχέσεις Λευκωσίας -Αθήνας: «Ουδέν αναληθέστερον»

Αναστασιάδης για κρίση στις σχέσεις Λευκωσίας -Αθήνας: «Ουδέν αναληθέστερον»

Με τη φράση «ουδέν αναληθέστερον» διαψεύδει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα περί κρίσης ή διαφωνίας στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας.

«Αντίθετα, υπάρχει στενότατη συνεργασία και συνεπώς τα όσα πλάθονται, για να δικαιολογούν κάποιοι την κριτική, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Αναστασιάδης εκτιμά ότι το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να συναινέσει η Άγκυρα σε λύση του Κυπριακού. Η προοπτική κάλυψης σημαντικού μέρους των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας και της μετεξέλιξής της σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, μπορεί να οδηγήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο να προβεί στις αναγκαίες παραχωρήσεις που θα καταστήσουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, όπως σημειώνει.

Ο ίδιος μιλάει για την ανάγκη αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, αλλά σημειώνει ότι θα αποδεχτεί μια μεταβατική περίοδο για την υλοποίησή της και δηλώνει ότι ζητεί ισχυρό ψήφισμα από τον ΟΗΕ ώστε η Άγκυρα να μην υπαναχωρήσει.

Τέλος, για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο Πρόεδρος της Κύπρου διαμηνύει ότι πρώτα πρέπει να κατατεθούν χάρτες με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και μετά να διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη.

Από iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Υπέκυψε στο μοιραίο ο νεαρός Χρήστος Χρηστάκη, 19 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο American Medical Center στη Λευκωσία ύστερα από κρίσιμο τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας, 18 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE