ΚΥΠΡΟΣ: Λανθασμένη διάγνωση ιατρού παρ΄ολίγον να αποβεί μοιραία για 12χρονο ποδοσφαιριστή

ΚΥΠΡΟΣ: Λανθασμένη διάγνωση ιατρού παρ΄ολίγον να αποβεί μοιραία για 12χρονο ποδοσφαιριστή

Μια ιατρική αμέλεια μπορούσε να αποβεί μοιραία για έναν 12χρονο μαθητή, που αγωνίζεται σε ποδοσφαιρική ακαδημία.

Μετά από πτώση του 12χρονου σε προπόνηση, αποκόμισε πόνους στον σπόνδυλο και έτσι επισκέφθηκε με τον πατέρα του ιατρικό κέντρο για εξετάσεις.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», στο ιατρικό κέντρο όπου βρέθηκε ο 12χρονος του έγινε ακτινογραφία αλλά ο θεράπων ιατρός δεν διαπίστωσε οτιδήποτε και απλώς του συνέστησε τριήμερη αποχή από την προπόνηση.

Οι αφόρητοι πόνοι του 12χρονου όμως συνεχίστηκαν και έτσι επισκέφθηκαν κι άλλο ιατρό, προσκομίζοντας την ακτινογραφία που πήραν από την πρώτη επίσκεψη τους σε ιατρείο.

Σε αντίθεση με την πρώτη διάγνωση, ο δεύτερος ιατρός κάλεσε τον 12χρονο να απέχει τρεις μήνες από κάθε αθλητική δραστηριότητα, αλλά ακόμα και να αποφεύγει να κινείται αφού διαπίστωσε κάταγμα στον κόκκυγα.

Οι γονείς του 12χρονου, τα έβαλαν με τον πρώτο ιατρό που εξέτασε τον νεαρό ποδοσφαιριστή αφού όπως ενημερώθηκαν από τον άλλο ιατρό, θα διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο αν συνέχιζε τις προπονήσεις.

*φώτο αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE