ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: «Επικίνδυνες και προκλητικές οι δηλώσεις Έιντε»

Περδίκης: «Επικίνδυνες και προκλητικές οι δηλώσεις Έιντε»

Επικίνδυνες και προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε ο Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και κάλεσε τον κ. Έιντε να εξηγήσει πως από τη στιγμή που ο ίδιος θεωρεί πως δεν είθισται τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ να συμμετέχουν σε διεθνή διάσκεψη προσκαλεί ηγέτη παράνομου καθεστώτος να προσέλθει ενώπιον του ΣΑ για ενημέρωση.

«Γιατί μας έβγαλε και αυτό το λαγό από το καπέλο του ο κ. Έιντε λέγοντας μας ότι μπορούν να προσκληθούν οι δύο ηγέτες στο ΣΑ για να το ενημερώσουν» είπε και πρόσθεσε πως θέση του Κινήματος Οικολόγων είναι ότι «είναι ευθύνη, επιδίωξη και στόχος της ε/κ πλευράς και της κυπριακής Κυβέρνησης να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της Διάσκεψης της Γενεύης τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ, η ΕΕ ως ενεργό μέλος και η Κυπριακή Δημοκρατία».

Η συνταγή της πενταμερούς έχει δοκιμαστεί και δεν έφερε αποτελέσματα. Επιμένουμε λοιπόν ότι πρέπει να διευρυνθεί η Διάσκεψη, να συμμετάσχουν περισσότερα μέρη και να υποστεί την απαραίτητη πίεση η Τουρκία για να εγκαταλείψει τη θέση της για παραμονή στρατευμάτων» δήλωσε.

Πρόσθεσε δε με αφορμή και τα όσα λέγονται «για τάχα νέα θέση του Ακιντζί», ότι η πάγια θέση του Μουσταφά Ακιντζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 15-20 χρόνια και στο τέλος αυτής της περιόδου να εξεταστεί το ενδεχόμενο της πλήρους αποχώρησης των στρατευμάτων υπό αυστηρές προϋποθέσεις τις οποίες όταν διαβάσει κανείς καταλαβαίνει ότι ακυρώνουν «την τάχα παραχώρηση για ενδεχόμενο μηδενικής παραμονής στρατευμάτων».

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top