ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων ο Αρχιστράτηγος James Illingworth – Δέσμευση για ενίσχυση της σχέσης Βάσεων-Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέος Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων ο Αρχιστράτηγος James Illingworth – Δέσμευση για ενίσχυση της σχέσης Βάσεων-Κυπριακής Δημοκρατίας

Ορκίστηκε ως νέος Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων ο Αρχιστράτηγος James Illingworth το πρωί της Τετάρτης 12/2 όπου και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Βρετανικών Βάσεων.

Μιλώντας από την κατοικία του Διοικητή στην Επισκοπή, το Flagstaff House, καλωσόρισε τους πρεσβευτές και τα μέλη της Κυπριακής Κυβέρνησης υποσχόμενος πως θα χτίσει επάνω στην κληρονομιά που αφέθηκε από τον προκάτοχό του, Υποστράτηγο Αεροπορίας Mike Wigston.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε όλοι εδώ και η παρουσία σας δείχνει τη στενή και σημαντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασίλειου και της Κύπρου, ιδιαίτερα από την προοπτική μου στην ασφάλεια και τις κοινές φιλοδοξίες μας», ανέφερε στις δηλώσεις του.

«Θέλω να πω κάτι για τα επιτεύγματα του Mike Wigston, ιδιαίτερα τις εργασίες που είχε αναλάβει για να εμβαθύνει τη σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασίλειου και  της Κύπρου, το αποτέλεσμα των οποίων είναι μια αληθινά σύγχρονη και ειδική σχέση».

Ως Διαχειριστής και Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, μίλησε για το ότι είναι περήφανος που του έχει δοθεί αυτή η τιμή, να αναλάβει δηλαδή την θέση αυτή και να είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της στρατιωτικής και πολιτικής ομάδας στην Κύπρο. Ακόμη υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε προκλήσεις κατά μέτωπο, παράλληλα με τους συναδέλφους του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην συνέχεια ο James Illingworth ανέφερε πως «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και ευκαιρίες μαζί, όπως έχουμε κάνει πάντα, με ένα πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας».

Τέλος ο James Illingworth είπε πως, «Στέκομαι ενώπιον σας απίστευτα περήφανος και εννοείται ότι είμαι συγκινημένος και ανυπομονώ να συνεργαστώ με πολλούς από εσάς στα επόμενα τρία έτη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top