ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο στα κατεχόμενα κρατάει «όμηρο» το πτώμα Βρετανού υπήκοου – Δεν το δίνει πίσω στην οικογένεια αν δεν πληρώσουν €23,000 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νοσοκομείο στα κατεχόμενα κρατάει «όμηρο» το πτώμα Βρετανού υπήκοου – Δεν το δίνει πίσω στην οικογένεια αν δεν πληρώσουν €23,000 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

€23,000 ζητά Νοσοκομείο στα κατεχόμενα από την οικογένεια του για να τους δώσουν το άψυχό του σώμα.

Νοσοκομείο στα κατεχόμενα που νοσηλευόταν ο 73χρονος Βρετανός Richard Tivey, ζητά €23,000 από την οικογένειά του για να τους δώσει το σώμα του για ταφή.

Ο 73χρονος που απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2017, ζούσε από το 2011 στην Κύπρο μαζί με τη σύζυγό του, Carol.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, λιποθύμησε στην αυλή της οικίας του και «μετακόμιζε» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο πριν να καταλήξει στο «Near East University Hospital».

Δυο μόλις ώρες από τον θάνατό του, το Νοσοκομείο ζήτησε από την οικογένειά του να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα ύψους €23,000 πριν αυτό να παραδώσει το πτώμα του για ταφή. 

Η οικογένεια προσπάθησε να διαπραγματευτεί ένα πλάνο, όπου θα αποπλήρωναν τα έξοδα μακροπρόθεσμα, με το Νοσοκομείο να αρνείται και να ζητά όλο το ποσό.

Η οικογένεια σε δηλώσεις της στην βρετανική ιστοσελίδα «thisislocallondon» ανέφεραν πως «ήδη έχουμε πληρώσει το ένα τρίτο από το ποσό, αλλά δεν έχουμε αρκετά χρήματα για άμεση αποπληρωμή του».

«Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσουν τον αγαπημένο μας για να τον θάψουμε αλλά δεν μπορούμε γιατί τον κρατούν όμηρο για τα χρήματα. Αυτό είναι αηδιαστικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «Cyprus Today» ο οικονομικός διευθυντής του νοσοκομείου, «Ahmet Al Haj», είπε πως «Κάναμε τα δυνατά μας για τον ασθενή μας και για να δώσουμε στην οικογένειά του ελπίδα, αλλά αυτή ήταν η μοίρα του». «Το να κρατούμε το πτώμα του κύριου Tivey, δεν είναι ηθικό αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε την οικογένεια», δήλωσε. 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top