ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ο Ακιντζί να αφήσει τις ‘αιτιάσεις’ και να επιστρέψει στον διάλογο» – VIDEO

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ο Ακιντζί να αφήσει τις ‘αιτιάσεις’ και να επιστρέψει στον διάλογο» – VIDEO

«Δεν είμαι έτοιμος να δεχθώ νέες προϋποθέσεις και όρους με τους οποίους προκαταβολικά απαιτείται να υιοθετηθούν θέσεις εκτός του διαπραγματευτικού διαλόγου», ανέφερε την Πέμπτη 2/3 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης «Ζήνων» στην Λάρνακα, ανέφερε πως είναι απογοητευμένος από την στασιμότητα της διαπραγματευτικής διαδικασίας, παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε «τους τελευταίους 22 μήνες και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στην πλειοψηφία των Κεφαλαίων του Κυπριακού». 

«Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητεί τις ειλικρινείς προθέσεις τις Ελληνοκυπριακής πλευρά για την προσπάθεια εξεύρεσης μιας αποδεκτής και από τις δυο κοινότητες λύσης, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, δεν είναι έτοιμος να δεχτεί όρους ή νέες προϋποθέσεις. Όρους με τους οποίους απαιτείται προκαταβολή να υιοθετηθούν θέσεις εκτός του διαπραγματευτικού διαλόγου. 

Ακόμη ο κύριος Αναστασιάδης, δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί δικαιώματα τρίτων που να αποβαίνουν σε βάρος των Κύπριων πολιτών. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, να εγκαταλείψει τις αιτιάσεις, όπως τις χαρακτήρισε, και να προσέλθει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συνεχιστεί ο διάλογος. 

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσεις και στη συνέχιση του διαλόγου όπως συμφωνήθηκε ενώπιον του ΓΓ ΟΗΕ στην Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου 2017 και μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων της 1ης Φεβρουαρίου», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top