ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήθελαν να κάνουν «κομμάτια» μαθητές Γυμνασίου - 4 μαθήματα σε διάστημα 4 ημερών! – Επενέβη ο Κώστας Καδής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ήθελαν να κάνουν «κομμάτια» μαθητές Γυμνασίου - 4 μαθήματα σε διάστημα 4 ημερών! – Επενέβη ο Κώστας Καδής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει σε γονείς μαθητών Γυμνασίου ανάρτηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις αρχές της εβδομάδας, για το πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων της τρέχουσας σεζόν (2016-17).

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με αυτό, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης καλούνταν να εξεταστούν σε τέσσερα κύρια μαθήματα, σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών. Κάθε μέρα και εξέταση, δηλαδή! Ωστόσο, το Υπουργείο αφουγκραζόμενο τις αντιδράσεις που υπήρξαν, διαφοροποίησε τα δεδομένα προς το καλύτερο.

Συνολικά, οι μαθητές των δυο τάξεων, βάσει της συγκεκριμένης ανάρτησης, καλούνταν να δώσουν πέντε μαθήματα σε οκτώ ημέρες. Από τις 30/05 μέχρι και τις 6/6 επρόκειτο να εξεταστούν σε Χημεία-Βιολογία, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία.

Όπως πληροφορηθήκαμε, Σύνδεσμοι Γονέων Σχολείων είχαν προβεί σε παραστάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι τα νέα δεδομένα προκαλούν απάνθρωπες συνθήκες για τα παιδιά αλλά και τους ίδιους τους γονείς.

Από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, υπήρξε και η ανάλογη αντίδραση. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έδωσε προσωπικά οδηγίες την Πέμπτη (02/03) προκειμένου το πρόγραμμα να διαφοροποιηθεί και να δοθούν... ανάσες στους μαθητές. Όπερ και εγένετο.

Βάσει του νεότερου σχεδιασμού, μετά και από την οδηγία του υπουργού την Πέμπτη (02/03), το πρόγραμμα εξετάσεων αναπροσαρμόστηκε ώστε οι μαθητές να κερδίσουν ακόμη πέντε ημέρες. Μάλιστα, έχουν ειδοποιηθεί σχετικά και τα Γυμνάσια.

Όλα τα πιο πάνω τα επιβεβαίωσε στο ThemaOnline o διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης.

«Επεκτείναμε την εξεταστική περίοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να έχουν ενδιάμεση ημέρα για να προετοιμάζονται κατάλληλα. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα ώστε όσα παιδιά για διάφορους λόγους χάσουν εξέταση, να έχουν την ευκαιρία να την δώσουν σε άλλη συγκεκριμένη ημερομηνία. Πλέον μεσολαβεί και Σαββατοκύριακο και τριήμερο»  μας είπε.

Και κατέληξε: «Το Υπουργείο ανταποκρίνεται στην έγνοια και αγωνία των μαθητών και των γονέων τους. Είναι μια μεταβατική περίοδος αυτή που διανύουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top