ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας»

Λιλλήκας: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας»

Ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση αποκαλύπτουν μέρα με την ημέρα το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, όχι μόνο σε σχέση με το Κυπριακό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τη Υπουργό Εργασίας, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι έχει πλέον δημιουργηθεί μια πιο ολοκληρωμένη αλλά και πιο αντικειμενική εικόνα για το ποια είναι η πραγματική πολιτική κουλτούρα του Τούρκου Προέδρου και της Τουρκίας. Η ΕΕ, θέλοντας και μη, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία του Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε.

“Δημιουργούνται προϋποθέσεις πλέον ο κ. Αναστασιάδης να πάρει πρωτοβουλίες για να αξιοποιήσει το νέο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός της ΕΕ. Η Τουρκία είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει βήματα που αποσκοπούν στην προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών μας”. Πρόσφατα, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, ήρθε στην αντίληψή του από Κύπριο ταξιδιώτη, χάρτης του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού που παρουσιάζει τα κατεχόμενα ως 82η επαρχία της Τουρκίας. Όλα δείχνουν ότι απώτερος στόχος είναι η προσάρτηση, πρόσθεσε.

“Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης να αξιοποιήσει το νέο κλίμα στην ΕΕ και “να διεκδικήσει, να απαιτήσει τη λήψη πλέον κυρώσεων κατά της Τουρκίας, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας κατά την κρίση με την Ουκρανία και την Κριμαία”. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top