Λιλλήκας: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας»

Λιλλήκας: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας»

Ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση αποκαλύπτουν μέρα με την ημέρα το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, όχι μόνο σε σχέση με το Κυπριακό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τη Υπουργό Εργασίας, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι έχει πλέον δημιουργηθεί μια πιο ολοκληρωμένη αλλά και πιο αντικειμενική εικόνα για το ποια είναι η πραγματική πολιτική κουλτούρα του Τούρκου Προέδρου και της Τουρκίας. Η ΕΕ, θέλοντας και μη, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία του Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε.

“Δημιουργούνται προϋποθέσεις πλέον ο κ. Αναστασιάδης να πάρει πρωτοβουλίες για να αξιοποιήσει το νέο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός της ΕΕ. Η Τουρκία είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει βήματα που αποσκοπούν στην προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών μας”. Πρόσφατα, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, ήρθε στην αντίληψή του από Κύπριο ταξιδιώτη, χάρτης του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού που παρουσιάζει τα κατεχόμενα ως 82η επαρχία της Τουρκίας. Όλα δείχνουν ότι απώτερος στόχος είναι η προσάρτηση, πρόσθεσε.

“Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης να αξιοποιήσει το νέο κλίμα στην ΕΕ και “να διεκδικήσει, να απαιτήσει τη λήψη πλέον κυρώσεων κατά της Τουρκίας, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας κατά την κρίση με την Ουκρανία και την Κριμαία”. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE