ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Συλλούρης: Χρήσιμη η συνεργασία των μικρών κρατών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού

Δ. Συλλούρης: Χρήσιμη η συνεργασία των μικρών κρατών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού

Τη χρησιμότητα της συνεργασίας των μικρών κρατών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης κατά τη συζήτηση που έγινε στην 11η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών της Ευρώπης που φιλοξένησε το Κοινοβούλιο του Άγιου Μαρίνου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Συλλούρης εκπροσώπησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις διήμερες εργασίες της Διάσκεψης οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες.

Συμμετέχοντας στη συζήτηση αναφορικά με τη δυνατότητα συνεργασίας των μικρών κρατών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι τα μικρά κράτη αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, του ιστορικού και πολιτιστικού τους πλούτου, αλλά και του φυσικού τους τοπίου.

Υπογράμμισε δε ότι τα μικρά κράτη καλούνται ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, που επιβάλλουν τη διαφοροποίηση του τουριστικού τους προϊόντος, από τη μια και το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, από την άλλη.


Ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε τη χρησιμότητα της συνεργασίας των μικρών κρατών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, τόσο σε ό,τι αφορά στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, όσο και στην ενίσχυση της έμπρακτης συνεργασίας, μέσω για παράδειγμα της διοργάνωσης συνδυασμένων ταξιδιών σε διάφορα μικρά κράτη.
Η Διάσκεψη ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης, στην οποία αντανακλώνται τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της. Στα πλαίσια αυτά, υιοθετήθηκαν τροπολογίες της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αφορούσαν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, στο τελικό κείμενο προστέθηκε αναφορά στην ανάγκη αντιμετώπισης των αιτιών που προκαλούν την προσφυγική κρίση και στη σημασία ύπαρξης μιας πιο ισορροπημένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. Καταδικάστηκε επίσης η καταστροφή της ιστορίας, του πολιτισμού, της ταυτότητας και των αξιών κρατών και λαών, μέσω και της εσκεμμένης καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Με το πέρας των εργασιών, ο κ. Συλλούρης συμμετείχε σε κοινή διάσκεψη τύπου. Στη συνέχεια, είχε κατ’ ιδίαν κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και Πολιτικών Υποθέσεων του Σαν Μαρίνο, Nicola Renzi και τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας, Simone Celli.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top