ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απόδραση έφερε χαμό στο στούντιο του ΡΙΚ – Ο Γεωργίου (ΑΚΕΛ) είπε «λωποδύτη» τον Σοφοκλέους (ΔΗΣΥ), που έφυγε εκνευρισμένος – VIDEO

Η απόδραση έφερε χαμό στο στούντιο του ΡΙΚ – Ο Γεωργίου (ΑΚΕΛ) είπε «λωποδύτη» τον Σοφοκλέους (ΔΗΣΥ), που έφυγε εκνευρισμένος – VIDEO

Ίσως η πιο... ανεξέλεγκτη συζήτηση (που αναδεικνύει το πολιτικό μας επίπεδο) στα κυπριακά χρονικά ήταν αυτή που βιώσαμε το πρωί της Πέμπτης (23/03) στο ΡΙΚ. Όχι με ευθύνη των δημοσιογράφων, που έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αλλά των καλεσμένων.

Ο λόγος για την κόντρα μεταξύ του στελέχους του ΔΗΣΥ Μιχάλη Σοφοκλέους και του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ο τελευταίος χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς λωποδύτη τον κ. Σοφοκλέους, ο οποίος αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος («τρέμουν τα χέρια μου αυτή τη στιγμή»). Κι αυτό παρά την απολογία του Γεωργίου αλλά και την προσπάθεια του να ανασκευάσει.

Η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των δυο κομμάτων για την απόδραση από τις Κεντρικές Φυλακές (22/03) ήταν έντονη από την πρώτη στιγμή. Ο Γεωργίου επέρριπτε ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου για το συμβάν της Τετάρτης (22/03), ενώ ο Σοφοκλέους προσπαθούσε να αντικρούσει. Όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για έναν ζωντανό πολιτικό διάλογο με ένταση, μέχρι που έγινε αναφορά στο Μαρί... Τότε ήταν που η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους επικαλέστηκε το Μαρί στην προσπάθειά του να δείξει ότι επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ δεν αναλαμβάνονταν πολιτικές ευθύνες. Εκεί άναψαν τα αίματα. 
Παραθέτουμε τη στιχομυθία:

Σοφοκλέους: «Θέλετε να μιλήσουμε για πολιτικές ευθύνες; Να πάμε στο Μαρί. Το μνημείο της έλλειψης πολιτικής ευθύνης. Το ΜΝΗΜΕΙΟ (σ.σ. με έμφαση)».

Γεωργίου: «Το μνημείο της πολιτικής αθλιότητας, της απόσεισης ευθυνών και το έσχατο καταφύγιο κάθε λωποδύτη, είναι το Μαρί».

Σοφοκλέους: «Με είπατε λωποδύτη; Δεν μπορώ να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση».

Γεωργίου: «Φύγετε»

Λίγες στιγμές αργότερα και μετά από παρέμβαση των Σταύρου Κυπριανού και Σταυριανής Κωνσταντίνου που έχουν την δημοσιογραφική ευθύνη της εκπομπής, ο Γεωργίου αντιλήφθηκε το λάθος του. Απολογήθηκε κι ανασκεύασε.

«Απολογούμαι και το αποσύρω λέγοντας όμως ότι αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα» είπε και επανέλαβε: «Είπα ότι είναι πολιτική ανηθικότητα».

Ήταν αργά όμως. Ο Σοφοκλέους που λίγο προηγουμένως είπε πως συνήθως είναι ήρεμος, αλλά εκείνη τη στιγμή έτρεμαν τα χέρια του, αποχώρησε, για να καταγραφεί ακόμα μια στιγμή που δείχνει ότι το πολιτικό μας επίπεδο παραμένει χαμηλό…

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top