ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στα μαχαίρια Προεδρικό και ΔΗΣΥ – Άγρια κόντρα Αναστασιάδη με Αβέρωφ – Με το ένα πόδι εκτός ο Χάσικος

Στα μαχαίρια Προεδρικό και ΔΗΣΥ – Άγρια κόντρα Αναστασιάδη με Αβέρωφ – Με το ένα πόδι εκτός ο Χάσικος

Εικόνα ηφαιστείου έτοιμου να εκραγεί ανάμεσα σε Προεδρικό και Πινδάρου (και όχι μόνο) παρουσιάζει σε εκτενές της ρεπορτάζ κυριακάτικη έκδοση καθημερινής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Πολίτης» την Κυριακή (26/3) σε άρθρο της με τίτλο: «Το μετέωρο βήμα του Νίκαρου», παρουσιάζει μια εικόνα εσωτερικών πολιτικών μαχαιρωμάτων ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και τον Σωκράτη Χάσικο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΔΗΣΥ για την φερόμενη κόντρα Αναστασιάδη – Αβέρωφ

 

Νίκαρος vs Αβέρωφ

Τον πρώτο δίδυμο που φέρεται να βρίσκεται στα μαχαίρια είναι αυτό του Νίκαρου και του Αβέρωφ.

Ο λόγος είναι οι Προεδρικές Εκλογές από την μια και ο μυστικός δείπνος από την άλλη.

Με απλά λόγια αυτό που καταγράφεται είναι ότι ΔΗΣΥ και Αβέρωφ είναι δυσαρεστημένοι με τους τακτικισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος έχει αρχίσει μια άτυπη προεκλογική βάζοντας το Κυπριακό σε δεύτερη μοίρα.

Από την άλλη παρουσιάζεται ο Αβέρωφ ως άνθρωπος εκείνος που αγωνιά περισσότερο αυτή την στιγμή για το μέλλον του τόπου, παρά για τις Προεδρικές Εκλογές, εξού και το μυστικό δείπνο που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Επιπρόσθετα όπως σημειώνεται, ο Αβέρωφ φέρεται να είναι εκνευρισμένος με τον Αναστασιάδη καθώς έχουν φτάσει στα αυτιά του ότι ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας, εβρισκόμενος στις Η.Π.Α κατηγορούσε τον ίδιο για το μυστικό δείπνο που είχε με τον κ. Ακιντζί.

Νίκαρος vs Χάσικος

Πέραν όμως της κόντρας Αναστασιάδη – Νεοφύτου, εξοργισμένος με τον Πρόεδρο παρουσιάζεται και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ο οποίος όπως τονίζεται είναι και με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης.

Αυτό γιατί ο Πρόεδρος φέρεται να το άδειασε σε σχέση με την μεμονωμένη κατοικία ενώ παράλληλα διόρισε την Μαρία Στυλιανού Λοττίδη στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της κα. Λοττίδη βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα λόγω επιχειρηματικών συμφερόντων με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα οι δυο ισχυροί άντρες των Μ.Μ.Ε, Χάσικος και Λοττίδης, βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση για θέματα που έχουν να κάνουν με κρατικές χορηγίες και οφειλές ιδιωτικού καναλιού, δικαιώματα ραδιοφωνικού περιεχομένου κ.α.

Οι προδομένοι «συναγερμικοί»

Το ρεπορτάζ καταλήγει παραθέτοντας το αίσθημα των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ οι οποίοι νιώθουν προδομένοι από τον Πρόεδρο και για τον τρόπο που χειρίζεται το Κυπριακό καταλογίζοντας του κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top