ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

40.000 φορολογίες φυσικών προσώπων επιβεβαίωσε το Τμήμα Φορολογίας και διευθέτησε 22.000 ενστάσεις

40.000 φορολογίες φυσικών προσώπων επιβεβαίωσε το Τμήμα Φορολογίας και διευθέτησε 22.000 ενστάσεις

Στη μαζική αυτόματη επιβεβαίωση πέραν των 40.000 φορολογιών εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2010, έχει προχωρήσει το Τμήμα Φορολογίας, με στόχο τα επόμενα δυο χρόνια (2018 – 2019) τα επίπεδα φορολόγησης να φτάσουν στο πιο πρόσφατο έτος υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος

Παράλληλα, κατά το 2016, παραλήφθηκαν από το Τμήμα περίπου 14.000 ενστάσεις και διευθετήθηκαν περίπου 22.000.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης είπε ότι με την ενοποίηση του Τμήματος Φορολογίας έχει αναγνωριστεί το πρόβλημα της καθυστερημένης εργασίας και έκτοτε γίνονται διάφορα βήματα και τίθενται σε εφαρμογή πλάνα εργασίας ώστε να μειωθεί η καθυστερημένη εργασία.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον Έφορο, “σε αυτό το εγχείρημα το Τμήμα Φορολογίας δεν έχει ως σύμμαχό της την τεχνολογία, αν και βρίσκεται σε εξέλιξη, ως είναι γνωστόν, η κατάρτιση προδιαγραφών για αγορά νέου μηχανογραφικού συστήματος”.

Αναφορικά με τις προσπάθειες του Τμήματος για μείωση της καθυστερημένης εργασίας, ο κ. Τσαγκάρης είπε ότι το Τμήμα Φορολογίας έχει προχωρήσει στη μαζική αυτόματη επιβεβαίωση πέραν των 40.000 φορολογιών εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2010, ενώ κατά το 2017 αναμένεται να εκτελεστεί η ίδια εργασία για τα φορολογικά έτη 2011 και 2012, με στόχο, όπως υπογράμμισε, “τα επόμενα δυο χρόνια τα επίπεδα φορολόγησης να φτάσουν στο πιο πρόσφατο έτος υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος”.

“Η μαζική αυτόματη επιβεβαίωση φορολογιών πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχουν υποβάλει οι φορολογούμενοι στις Δηλώσεις Εισοδήματος”, ανέφερε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι “εάν οι φορολογούμενοι δεν συμπληρώνουν ορθά τη Δήλωση Εισοδήματος, η φορολογία που επιβάλλεται ενδέχεται να χρήζει υποβολής ένστασης με την παράθεση των ορθών πιστοποιητικών”.

Ως ήταν φυσικό, συνέχισε, κάποιες από αυτές της φορολογίες κατέληξαν σε ενστάσεις προς το Τμήμα.

Διευθέτηση ενστάσεων για φορολογίες

Πρόσθετα, ο κ. Τσαγκάρης είπε στο ΚΥΠΕ ότι πέρα της μείωσης της καθυστερημένης εργασίας των φορολογιών, “το Τμήμα Φορολογίας επιλαμβάνεται και την καθυστερημένη εργασία της διευθέτησης ενστάσεων, κάτι το οποίο φαίνεται επίσης να αποδίδει με την εντατική εργασία του προσωπικού, τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται αλλά και τη στενή παρακολούθηση υλοποίησης τους”.

Ενδεικτικά, ο Έφορος Φορολογίας είπε ότι κατά το 2016 παραλήφθηκαν περίπου 14.000 ενστάσεις και παράλληλα διευθετήθηκαν περίπου 22.000, πράγμα το οποίο καταδεικνύει την πρόοδο διευθέτησης παλαιότερων ενστάσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top