ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟY: Διέταξε διάταγμα εναντίον των δύο μεταναστών - Αδικήματα για παράνομη μεταφορά προσώπων

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟY: Διέταξε διάταγμα εναντίον των δύο μεταναστών - Αδικήματα για παράνομη μεταφορά προσώπων

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για τους δύο φερόμενους διακινητές του πλοιαρίου που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες την Τετάρτη (29/3) στην θαλάσσια περιοχή «Νεά Δήμματα» πλησίον του χωριού Πωμού.

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας  41 και 25 χρόνων, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες και μεταφοράς προσώπων δια θαλάσσης σε μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε και στην σύλληψη  άλλων εννέα απαγορευμένων μεταναστών  αφού στο πλαίσιο των ανακριτικών ερευνών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους αυτοί όπως διαφάνηκε είναι παράνομοι μετανάστες.

Οι εννέα αναμένεται να  κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πλοιάριο που τους μετέφεραν όπως οι ίδιοι ανέφεραν στο πλαίσιο της ανάκρισης τους προέρχονταν από την Μερσίνα της Τουρκίας .

Στο σκάφος σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση επέβαιναν  92 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων  46 παιδιά, 18 γυναίκες και 28 άνδρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE