Προεδρική χάρη σε 50 κρατούμενους ελέω Πάσχα – Ποιοι θα έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης

Προεδρική χάρη σε 50 κρατούμενους ελέω Πάσχα – Ποιοι θα έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης

Κατάλογο με 50 περίπου κατάδικους ετοίμασαν οι Κεντρικές Φυλακές, ώστε να αποφυλακιστούν ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Ετοιμάζεται λίστα που θα υποβληθεί σύντομα στον Γενικό Εισαγγελέα για προώθηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για απονομή προεδρικής χάρης, όπου περιλαμβάνονται ονόματα Κυπρίων και αλλοδαπών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, στον «Φιλελεύθερο», θα αποφυλακιστούν όσοι έχουν εκτίσει το ½ της ποινής τους μέχρι τις 16 Απριλίου και θα απολύονταν κανονικά στις 30 Ιουνίου. Θα επωφεληθούν δηλαδή γύρω στους δυόμιση μήνες.

Από τον κατάλογο, θα εξαιρεθούν όσοι κατάδικοι βρίσκονται έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών, εγκλήματα κατά των ηθών, παιδεραστία, οι ισοβίτες και για άλλα σοβαρά αδικήματα.

Η απονομή χάριτος σε κρατούμενους αναμένεται ότι θα βοηθήσει τον υπερπληθυσμό των φυλακών οι οποίες αυτή τη στιγμή φιλοξενούν πέραν των 500 προσώπων.

Σε περίπτωση που ο κατάλογος εγκριθεί από τον Γ. Εισαγγελέα, τότε η αποφυλάκιση των 50 καταδίκων θα γίνει παραμονές του Πάσχα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE