Υπουργός Γεωργίας: Καταβολή αποζημιώσεων €18.200.000 στον αγροτικό κόσμο

Υπουργός Γεωργίας: Καταβολή αποζημιώσεων €18.200.000 στον αγροτικό κόσμο

Ολοκληρώθηκε σήμερα η καταβολή στον αγροτικό κόσμο των αποζημιώσεων συνολικού ύψους €18.200.000 για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις κύριες καλλιέργειες του τόπου μας, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Οι αποζημιώσεις, οι οποίες εξαγγέλθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016, αφορούσαν στις ζημιές από την παρατεταμένη ανομβρία, τις χαλαζοπτώσεις και τους παγετούς της περασμένης χρονιάς και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους με ταχύτατους ρυθμούς, αποτέλεσμα και των άοκνων προσπαθειών από όλους τους εμπλεκομένους και κυρίως του προσωπικού του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την καταβολή των αποζημιώσεων είχε δοθεί προτεραιότητα σε σιτηροπαραγωγούς για να βοηθηθούν έμπρακτα την περίοδο της σποράς, οι οποίοι και έλαβαν άμεσα ως προκαταβολή το 50% της αποζημίωσης. Ακολούθως, αποζημιώθηκαν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι με το σύνολο των πληρωμών να ολοκληρώνεται σήμερα.

«Πρόκειται για ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο σε μια ομολογουμένως δύσκολη στιγμή, λόγω των συνεπειών των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Η Κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των αγροτών μας για ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας», τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Βρετανικά μαχητικά κατέρριψαν drones που κατευθύνονταν σε Ιορδανία και Μπαχρέιν - Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με πιο σκληρά αντίποινα

LIVE: Βρετανικά μαχητικά κατέρριψαν drones που κατευθύνονταν σε Ιορδανία και Μπαχρέιν - Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με πιο σκληρά αντίποινα

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE