ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η μεγαλύτερη ποινή των τελευταίων χρόνων σε οδηγό φορτηγού – Καταδίκη για το θανατηφόρο με νεκρούς μαθητές

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η μεγαλύτερη ποινή των τελευταίων χρόνων σε οδηγό φορτηγού – Καταδίκη για το θανατηφόρο με νεκρούς μαθητές

Ποινή 6,8 χρόνων επιβλήθηκε στον οδηγό φορτηγού για θανατηφόρο με μαθητές τον Νοέμβριο στα κατεχόμενα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή εδώ και χρόνια γράφει η Χαβαντίς για την καταδίκη του τουρκικής καταγωγής οδηγού του φορτηγού, Σαφά Γκιουνγκιόρ σε 6 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για την πρόκληση του δυστυχήματος με σχολικό λεωφορείο στο τέλος Νοεμβρίου, στο δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας με θύματα τρία άτομα, τον οδηγό και δύο μαθήτριες. Άλλοι επτά επιβαίνοντες, έξι μαθητές/μαθήτριες και η σύζυγος του οδηγού, που επέβαιναν στο λεωφοριάκι, είχαν τραυματιστεί.

Η απόφαση εκδόθηκε την Τετάρτη 12/4 από το “κακουργιοδικείο” Λευκωσίας με τις εφημερίδες να σημειώνουν ότι μετά την έκδοση οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον, ενώ ο Γκιουνγκιόρ για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε εντός και εκτός του κτιρίου από την πίσω πόρτα.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, ο οδηγός του φορτηγού του λατομείου βρέθηκε ένοχος σε 14 κατηγορίες ενώ η Γενί Ντουζέν γράφει ότι ο Γκιουνγκόρ εργαζόταν 16 ώρες, γεγονός που αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό στοιχείο από το “δικαστήριο”. Στην απόφασή του πάντως το “δικαστήριο” σημειώνει ότι πρέπει να αλλαχθεί η “νομοθεσία” και οι ποινές για θανατηφόρα τροχαία να γίνουν μεγαλύτερες.

Στο άκουσμα της απόφασης οι μητέρες των δύο μαθητριών που έχασαν τη ζωή τους, Ιλάιντα Οζτούρκ και Σουντέ Ντεμίρκιραν, αγκάλιασαν με δάκρυα η μια την άλλη. Γύρω και εντός του “δικαστηρίου”, σημειώνεται, είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το δυστύχημα είχε συμβεί το πρωί της 29ης Νοεμβρίου 2016 και είχε προκαλέσει μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και από μαθητές γυμνασίων και λυκείων θεωρώντας και την μη αλλαγή της ώρας σε χειμερινή, ως λόγο που το δυστύχημα συνέβη μέσα στο σκοτάδι, αφού δεν είχε ξημερώσει ακόμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top