ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τέλος το Κυπριακό τον Ιούλιο»- Επαναρχίζουν σε κλίμα απειλών και εκβιασμών οι συνομιλίες των δύο ηγετών

«Τέλος το Κυπριακό τον Ιούλιο»- Επαναρχίζουν σε κλίμα απειλών και εκβιασμών οι συνομιλίες των δύο ηγετών

Μέσα σε κλίμα εκβιασμών και απειλών από τουρκικής πλευράς επαναρχίζουν την Πέμπτη 20/4 οι ουσιαστικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών, πραγματοποιείται υπό τη σκιά των τουρκικών απειλών και εκβιασμών γύρω από τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στην ατζέντα της νέας συνάντησης βρίσκονται τρία κύρια θέματα, η διακυβέρνηση, η οικονομία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα τρία πιο πάνω θέματα, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες αφού έχουν να συζητηθούν από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν και διακόπηκαν οι συνομιλίες, ενώ βρέθηκαν εκτός συζήτησης καθώς, από τη Γενεύη και μετά, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών.

Πριν ακόμα επαναρχίσουν ουσιαστικά οι συνομιλίες, η τουρκική πλευρά φρόντισε να θέσει νέα τεχνητά χρονοδιαγράμματα προβάλλοντας τον Ιούλιο ως τον καλύτερο μήνα για να λυθεί το Κυπριακό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», ο κ. Ακιντζί τοποθέτησε τον Ιούλιο ως τον φυσικό χρόνο κλεισίματος του Κυπριακού, έστω κι αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Η ημερομηνία αυτή συνδέθηκε με τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, τις οποίες οι τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί για να απειλήσει την ΚΔ και ο Ακιντζί για να εκβιάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top