ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η επιστολή της Σοφίας Γρηγορίου στον δικηγόρο της – «Σε ευχαριστώ… με γλίτωσες από τα ισόβια» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η επιστολή της Σοφίας Γρηγορίου στον δικηγόρο της – «Σε ευχαριστώ… με γλίτωσες από τα ισόβια» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Σε ευχαριστώ που ερχόσουν στα κρατητήρια της Λεμεσού και έφερνες τους γονείς μου». Ρίγος συγκίνησης προκάλεσε η ευχαριστήρια κάρτα της Σοφίας Γρηγορίου, πρώην κατηγoρούμενης για το φονικό της Αγίας Νάπας, προς τον συνήγορο υπεράσπισης της.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Με τον πιο όμορφο και υπέροχο τρόπο βρήκε να ευχαριστήσει τον δικηγόρο της, Αλέξανδρο Κληρίδη, η πρώην κατηγορουμένη για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας, Σοφία Γρηγορίου. 

Μέσα από μια ευχαριστήρια κάρτα προς τον δικηγόρο της Αλέξανδρο Κληρίδη του εκφράζει την ευγνωμοσύνη της γιατί της στάθηκε ως άνθρωπος, παρά ως δικηγόρος. Εκθειάζει τον χαρακτήρα του και αναφέρει πως με τον τρόπο του την έκανε να τον εμπιστευτεί πλήρως.

Αυτό ήταν που συγκίνησε τον Αλέξανδρο Κληρίδη και τον ώθησε στην απόφαση να δημοσιοποιήσει την ευχαριστήρια αυτή κάρτα.

Περιγράφει ακόμη τα όσα έμαθε από τις φυλακές, χαρακτηρίζοντας τα ως  «Πανεπιστήμιο». Πέραν από τις ευχαριστίες της προς το δικηγόρο της, η Γρηγορίου δεσμεύεται πως θα σπουδάσει νομική, ενώ αναφέρθηκε και στο στήριγμα που είχε εδώ και ένα χρόνο.  

Αυτούσια η ευχαριστήρια κάρτα της

«Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι έκανες για μένα 1 χρόνο. Εκτός από δικηγόρος μου, μπορώ να σου πω ότι ήσουν δίπλα μου σαν ένας καλός μου φίλος, σαν μέλος της οικογένειας μου.

Συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια που έκανες και την υπομονή που είχες μαζί μου. Μέσα σε ένα χρόνο μου έμαθες πολλά και έχω να πω τα καλύτερα για σένα γιατί κάθε μέρα εκτός από το δικαστήριο έπρεπε να έρθεις στα διάφορα κρατητήρια που ήμουν και έπειτα στις Κεντρικές Φυλακές για να με δεις.

Ήσουν δάσκαλος για μένα πάντα μου έλεγες την αλήθεια με όλη την ειλικρίνεια και μπορώ να σου πω ότι σου έχω απολυτή εμπιστοσύνη για οτιδήποτε.

Ήμουν σε μια σοβαρή υπόθεση και κατάφερες να σου έχω εμπιστοσύνη για την ζωή μου και να σου λέω αλήθεια. Έκανες τα πάντα για να είμαι καλά και δεν ξεχνάω όταν ερχόσουν στα κρατητήρια στη Λεμεσό για να φέρεις την οικογένεια μου.

Πρώτα απ΄όλα είσαι άνθρωπος γιατί δεν είχες στο νου σου τα χρήματα αλλά ήθελες να είμαι εγώ καλά. Με γλίτωσες από τα ισόβια με την ελάχιστη ποινή που θα μπορούσε να μου επιβληθεί.

Μπορεί να μην ήρθαν όλα όπως τα περίμενα η φυλακή για μένα ήταν Πανεπιστήμιο και εννοείται ότι έμαθα πολλά.

Τέλος σου υπόσχομαι ότι δεν είχα όνειρο να σπουδάσω νομική, θα προσπαθήσω με την βοήθεια σου να κάνω έστω και ένα κομμάτι στη νομική.

Σε ευχαριστώ για όλα

Με αγάπη …»

Από την άλλη στην ανάρτηση του ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, δημοσιοποιεί την ευχαριστήρια κάρτα της πελάτισσας του ευχόμενος της καλή συνέχεια στη ζωή της. Συγκεκριμένα έγραψε: 

«Όταν ξεκίνησα ως δικηγόρος συγχυσμένος μεταξύ νόμου, επιχείρισης και ηθικής είπα ότι εγώ θέλω πρώτα να κερδίζω τον άνθρωπο και μετά τον πελάτη. Να το ακούω σήμερα μέσα από ευχές για εμένα επιτυχία είναι αυτή και όχι η απόφαση. "Πρώτα απ' όλα είσαι άνθρωπος..." - Εύχομαι τα καλύτερα».

Να σημειώσουμε πως η Σοφία Γρηγορίου στις 29 Μαρτίου 2016, κρίθηκε ένοχη κατόπιν δικής της παραδοχής στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη.

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας μετά και την εξέλιξη αυτή, καταδίκασε την Γρηγορίου σε 12 μήνες φυλάκιση που αρχίζει από την ημέρα που τελεί υπό κράτηση δηλαδή από τις 18 Ιουλίου 2016.

Σήμερα είναι μάρτυρας κατηγορίας και αναπνέει αέρα ελευθερίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top