Τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου – Ανοικτά της Κερύνειας το «Barbaros»

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου – Ανοικτά της Κερύνειας το «Barbaros»

Πολύωρη ήταν η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο συνήλθε για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό την ώρα που το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» σεργιανίζει ανοικτά της Κερύνειας.

Η συνεδρία άρχισε στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας (24/4) και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την επανέναρξη των συνομιλιών εν μέσω διαφωνιών με την Τουρκική πλευρά αλλά και της Τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Με το πέρας του Εθνικού Συμβούλιου οι πολιτικοί αρχηγοί άρχισαν να προβαίνουν  σε δηλώσεις και έπειτα οι πέντε ηγέτες του ενδιάμεσου θα συναντηθούν στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ με αντικείμενο την εξεύρεση κοινού υποψηφίου για τις Προεδρικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Κοτζιάς κατήγγειλε τον Έιντε στον Γ.Γ του Ο.Η.Ε και ο Παπαδόπουλος τον Χριστοδουλίδη στο twitter

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και με μια βαριά ιστορική εκκρεμότητα που εξακολουθεί να σκιάζει την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, που δεν είναι άλλη, από την τουρκική κατοχή και τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου, εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.