ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίδης: «Σοβαρή εξέλιξη η επαναφορά θανατικής ποινής στην Τουρκία»

Κασουλίδης: «Σοβαρή εξέλιξη η επαναφορά θανατικής ποινής στην Τουρκία»

Η επαναφορά της θανατικής ποινής από την Άγκυρα «θα είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

Μια ενδεχόμενη απόφαση της Άγκυρας να επαναφέρει τη θανατική ποινή «θα είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη», δήλωσε τη Δευτέρα 24/4 ο Υπουργός Εξωτερικών και Προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις μετά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο κ. Κασουλίδης ρωτήθηκε τι συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση για την Τουρκία και απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσει το Συμβούλιο, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του για κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.
 
Ο Υπουργός ρωτήθηκε και για την άποψη του εισηγητή της ΚΣΣΕ για την κατάργηση της θανατικής ποινής Yves Cruchten, ο οποίος είχε πει πρόσφατα ότι τυχόν επαναφορά της είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του κράτους μέλους του ΣτΕ. Απαντώντας, είπε ότι «προσωπικά το συμμερίζομαι, αλλά η Επιτροπή Υπουργών δεν έχει ακόμα αποφασίσει για να μπορώ να μιλώ εκ μέρους της».
 
Συμπλήρωσε ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί «αν και όταν συμβεί».
 
Υπενθύμισε επίσης ότι η μόνη χώρα όπου εφαρμόζεται η θανατική ποινή είναι η Λευκορωσία, η οποία έχει κληθεί να προχωρήσει με μορατόριουμ και ακολούθως με την κατάργηση του μέτρου αυτού, αν θέλει να προσεγγίσει το ΣτΕ.
 
Αναφορικά με την Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι το πρόγραμμα έχει καλυφθεί με μεγάλη επιτυχία, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οδηγούμαστε σε έγκριση της νέας Σύμβασης για τα αδικήματα που σχετίζονται με την Πολιτιστική Κληρονομιά, κατά τη Σύνοδο της Υπουργικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου, στη Λευκωσία.
 
Είπε τέλος ότι ο ίδιος προχώρησε στην υπογραφή, εκ μέρους της Κύπρου, του επιπρόσθετου πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε σχέση με τους «ξένους μαχητές».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top