ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταχωρήθηκε στο Ανώτατο η αναφορά του ΠτΔ για την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ

Καταχωρήθηκε στο Ανώτατο η αναφορά του ΠτΔ για την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ

Καταχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 25/04 στο Ανώτατο Δικαστήριο η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος με την αναφορά του ζητά από το Ανώτατο να γνωματεύσει κατά πόσο ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντίθετος και ασύμφωνος με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Την Δευτέρα 24/04, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος εξέφρασε την πρόθεση του Προέδρου να αναφέρει το Νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

«Μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφέρει τον Νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο διότι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα λέει ότι ίσως να υπάρχουν θέματα αντισυνταγματικάς ως προς την εμπλοκή της μιας εξουσίας στην άλλη», είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Ολομέλεια της Βουλής σε μια επεισοδιακή συνεδρία της στις 7 Απριλίου ψήφισε κατά πλειοψηφία σε νόμο την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για εκχώρηση στο Υπουργείο Παιδείας της εξουσίας να αποφασίζει για τις εγκυκλίους και τους εορτασμούς στα σχολεία.

Ο νόμος ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 20 ψήφους κατά, σε σύνολο 50 παρόντων Βουλευτών. Την πρόταση νόμου υπερψήφισαν οι παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ πλην των βουλευτών του Κόμματος Ανδρέα Κυπριανού και Ελένη Σταύρου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top