ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπριος που αγνοείτο από το 2015 εντοπίστηκε στην Τουρκία! – Χάθηκε στην Λάρνακα, τον αναζητούσαν οι γονείς του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κύπριος που αγνοείτο από το 2015 εντοπίστηκε στην Τουρκία! – Χάθηκε στην Λάρνακα, τον αναζητούσαν οι γονείς του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια ιστορία που φαντάζει απίστευτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας εντός της ημέρας.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

Πρωταγωνιστής είναι Κύπριος της Αγγλίας (σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ως ελληνικής καταγωγής), ο Στέφανος Αριστείδου, που αγνοείτο εδώ και δυο χρόνια και ο οποίος εντοπίστηκε στην Τουρκία!

Στις 5 Απριλίου είχε αφιχθεί αεροπορικώς στην Λάρνακα από την Αγγλία και επτά ημέρες αργότερα εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Οι γονείς του τον αναζητούσαν διακαώς και κηρύχθηκε αναζητούμενο πρόσωπο.

Τελικά εντοπίστηκε στην Κιλικία τρία μίλια από τα σύνορα με την Συρία και περίπου 43 μίλια από το Χαλέπι.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Guardian, είχε αναφέρει στις τουρικές αρχές ότι εγκαταστάθηκε στην Ράκα της Συρίας με πρόθεση να διαμείνει εκεί και πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Εντοπίστηκε μαζί με Βρετανίδα που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και την παρουσίασε ως σύζυγό του.

Ο Αριστείδου μεγάλωσε στο Gordon Hill του Ένφιλντ. Πιο κάτω, φωτογραφία της οικίας της οικογένειάς του:


Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε: «Είμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές σε σχέση με την κράτηση ενός Βρετανού στα Τουρκοσυριακά σύνορα».

Στην Guardian σημειώνονται επίσης τα ακόλουθα: «Γύρω στους 850 ούτω καλούμενους μαχητές έχουν ταξιδέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ιράκ για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ομάδες τζιχαντιστών όπως την αλ-Νούσρα και σε ορισμένες περιπτώσεις για να εμπλακούν με τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον του Μπάσαρ Αλ Άσαντ. Πιστεύεται πως περίπου οι μισοί απ΄ αυτούς τους μαχητές επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ γύρω στους 200 έχουν πεθάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΕΟΤΕΡΑ: Συνελήφθη ως ύποπτος για υποστήριξη του ISIS o 25χρονος Κύπριος Στέφανος Αριστείδου – Είχαν χαθεί τα ίχνη του ενώ βρισκόταν στη Λάρνακα – Τι δηλώνουν γείτονες του που τον «καίνε»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top