ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΕΟ Λεμεσού τίμησε και φέτος την εργατική πρωτομαγιά

Η ΠΕΟ Λεμεσού τίμησε και φέτος την εργατική πρωτομαγιά

Για τους εργαζόμενους της Κύπρου, η παγκόσμια μέρα ταξικής αλληλεγγύης είναι μια μέρα επαναβεβαίωσης της σταθερής μας προσήλωσης στον αγώνα για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας, ανέφερε ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Δημήτρης Χριστοδούλου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΠΕΟ Λεμεσού για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η πορεία της ΠΕΟ Λεμεσού, στην οποία έλαβαν μέρος Κούρδοι της Κύπρου και Βούλγαροι εργαζόμενοι, ξεκίνησε από το οίκημα της συντεχνίας και αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε στην περιοχή της Επίχωσης, και συγκεκριμένα στο θεατράκι του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου.

Στην ομιλία του, ο Επαρχιακός του ΑΚΕΛ Λεμεσού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, λέγοντας πως κάποιοι "καλοθελητές", επιχειρούν να ερμηνεύσουν ως ενδοτισμό και υποχωρητικότητα την επιμονή του ΑΚΕΛ να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια στο τραπέζι των συνομιλιών,  διαμηνύοντας πως το κόμμα ακολουθεί τις διαχρονικές του θέσεις, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, και δεν βολεύεται και δεν αποδέχεται τη διχοτόμηση ως λύση.

Υπογράμμισε ακόμη πως, το κόμμα του επικρίνει κάθε ενέργεια και πολιτική που είναι έξω από τις αρχές που στηρίζει, και που εκτροχιάζει την πορεία λύσης, ενώ υπέδειξε πως, στις περιπτώσεις που τον ΠτΔ καθοδηγούν άλλες σκοπιμότητες, "κάτι που ξεκίνησε να διαφαίνεται τελευταία", η Αριστερά θα βρίσκεται απέναντί του.

Ο Επαρχιακός του ΑΚΕΛ Λεμεσού είπε ακόμη ότι, παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο, "είναι φανερό ότι κάποιοι δεν άντεξαν στον πειρασμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων και βιάστηκαν να μπουν πρόωρα στο χορό των προεδρικών εκλογών, ανάμεσα σε αυτούς και ο ΠτΔ".

Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως, όταν έλθει η ώρα, η Αριστερά θα είναι έτοιμη για τη μάχη των προεδρικών και θα έχει πρόταση προς τους πολίτες, ενώ υπέδειξε πως "πλανώνται πλάνην οικτράν" όσοι βιάστηκαν, κατά την έκφρασή του, να μπουν στην εκλογική κούρσα, νομίζοντας ότι έτσι θα σύρουν την Αριστερά σε εκβιαστικά διλήμματα.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ.Χριστοδούλου αναφέρθηκε επίσης σε μια "επίθεση του καπιταλισμού" που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Κύπρος και σε "καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα στον τόπο μας".

Συγκεκριμένα, όπως είπε, σύμφωνα με την Eurostat, η Κύπρος από το 2012 και μετά έχει τον πιο ταχύ ρυθμό διεύρυνσης της κοινωνικής ανισότητας, η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει κατρακυλήσει 20 χρόνια πίσω, η ανεργία παραμένει σε ψηλά επίπεδα ως η 3η χειρότερη στην ΕΕ, το 28,9% των συνανθρώπων μας ζουν στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, οι συνταξιούχοι έχασαν το 30% περίπου των εισοδημάτων τους από περικοπές και τέλος, στις δαπάνες για την υγεία και την κοινωνική προστασία, η Κύπρος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ.

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου επέκρινε τις πολιτικές της Κυβέρνησης στην εσωτερική διακυβέρνηση και διεμήνυσε πως η ΠΕΟ και γενικότερα το Λαϊκό Κίνημα της Αριστεράς έχουν θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα την οργάνωση της αντίστασης και την υπεράσπιση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων του λαού.

"Ως συνεχιστές μιας ένδοξης ιστορικής διαδρομής 90 και πλέον χρόνων, γεμάτης αγώνες, θυσίες και κατακτήσεις, μοναδική μας φιλοδοξία είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των εργαζομένων και να καθοδηγούμαστε με έμπνευση στους αγώνες που μας περιμένουν", είπε, και σημείωσε πως οδηγός και σηματοδότης αυτών των αγώνων θα είναι πάντα "οι αθάνατες αξίες και τα ιδανικά της 1ης του Μάη".

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top