ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά τη διακοπή

Τρίτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά τη διακοπή

Νέα συνάντηση πραγματοποιούν στις δέκα το πρωί της Τρίτης 2/5 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί , στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των δύο ηγετών, μετά τη σχεδόν δίμηνη διακοπή τους κατόπιν της αποχώρησης του κ. Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών. Για το Μάιο έχουν προγραμματιστεί συνολικά 3 συναντήσεις (2, 11 και 17/5).

Η ατζέντα της συνάντησης καθορίστηκε στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, παρουσία του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της αποτελεσματικής συμμετοχής των δύο κοινοτήτων στην κυβέρνηση, θέματα που αφορούν την ΕΕ και τη διακυβέρνηση του τόπου καθώς και την εκπροσώπηση Ε/κ και Τ/κ σε θεσμούς και όργανα του ομόσπονδου κράτους.

“Την Τρίτη 2./5ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το πού οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις,” ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πηγές που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Την Δευτέρα 1/5 ο ΠτΔ εξέφρασε την ελπίδα ότι η προεργασία που έγινε για τις συνομιλίες για το Κυπριακό θα καταγράψει κατ` ευχήν πρόοδο. Ερωτηθείς συγκεκριμένα τι να αναμένεται από την συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Θα διαφανεί κατά τη συνάντηση. Θέλω να ελπίζω ότι μια προεργασία που έγινε θα καταγράψει κατ’ ευχήν πρόοδο", πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν αυτή η πρόοδος θα οδηγήσει σε μια νέα Διάσκεψη στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Mη βιάζεστε».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε εξάλλου πως είναι υποχρέωση του κάθε ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας να δώσει τη μάχη για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά πρώτιστα για εκείνην που εκπροσωπεί, την ελληνοκυπριακή κοινότητα, και συνεπώς πρόσθεσε, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τέτοιες πρόνοιες μιας λύσης που την επομένη θα καταρρεύσει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top