ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε έναρξη διαδικασίας πώλησης 21.467.720 μετοχών της Τράπεζας Κύπρου

Η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε έναρξη διαδικασίας πώλησης 21.467.720 μετοχών της Τράπεζας Κύπρου

Η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη 10/5 την έναρξη της διαδικασίας πώλησης 21.467.720 μετοχών που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου Συμμετοχών (Bank of Cyprus Holdings)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η Λαϊκή Τράπεζα άρχισε, μέσω ταχύρρυθμης διαδικασίας βιβλίου προσφορών προς θεσμικούς επενδυτές, την πώληση των 21.467.720 υφιστάμενων κοινών μετοχών που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου και το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 4,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
 
Το μερίδιο που θα πωληθεί προσφέρεται μέσω ταχύρυθμης διαδικασίας βιβλίου προσφορών, η οποία θα αρχίσει αμέσως μετά την παρούσα ανακοίνωση και η τιμή και τα αποτελέσματα της Συναλλαγής θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι μετά τη Συναλλαγή, η Λαϊκή Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής περίπου 4,8% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου.
 
Σε σχέση με την εναπομένουσα συμμετοχή της στην Τράπεζα Κύπρου, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Λαϊκή Τράπεζα έχει δεσμευτεί ότι, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του υποκαταστήματος της Deutsche Bank AG, στο Λονδίνο και της HSBC Bank plc και με ορισμένες συνήθεις εξαιρέσεις, δεν θα διαθέσει κανένα περαιτέρω μερίδιο από τις κοινές μετοχές που θα διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου για περίοδο 180 ημερών μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Ειδικός Διαχειριστής της Λαϊκής Τράπεζας, με την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ενεργώντας υπό την ιδιότητά της ως Αρχή Εξυγίανσης της Κύπρου έχει αναθέσει στο υποκατάστημα της Deutsche Bank AG, στο Λονδίνο και στην HSBC Bank plc να ενεργήσουν ως διεθνείς Συντονιστές για την ταχεία διαδικασία βιβλίου προσφορών.

Τέλος, σημειώνεται ότι η συναλλαγή ακολουθεί την ανακοίνωση στις 02 Δεκεμβρίου του 2016, στην οποία αναφερόταν ότι η Αρχή Εξυγίανσης επανεξετάζει στρατηγικές επιλογές όσον αφορά το μερίδιο της Λαϊκής Τράπεζας στην Τράπεζα Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top