ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γνωστός Κύπριος γιατρός με καρκίνο μετέβη στην Αθήνα για εξέταση και τον «κορόιδευαν» – Δηλώσεις Γ.Δ Υπουργείου Υγείας

Γνωστός Κύπριος γιατρός με καρκίνο μετέβη στην Αθήνα για εξέταση και τον «κορόιδευαν» – Δηλώσεις Γ.Δ Υπουργείου Υγείας

Αρκετά ήταν τα περιστατικά ταλαιπωρίας Κύπριων καρκινοπαθών, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένα ραντεβού σε Νοσοκομεία της Αθήνας για εξειδικευμένη εξέταση χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να την διενεργήσουν.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ανάμεσα στα θύματα της εν λόγω ταλαιπωρίας ήταν και ο γνωστός γιατρός του Δημοσίου Γιώργος Κυριακίδης.

Ο κ. Κυριακίδης μετέβη στην Αθήνα μαζί με την σύζυγο του για προγραμματισμένη εξέταση «PET Scan» που ήταν ορισμένη την Τετάρτη 3/5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη ταλαιπωρία για νεαρή Κύπρια καρκινοπαθή - Μετέβη στην Ελλάδα για προγραμματισμένη εξέταση και την έδιωξαν

Όπως χαρακτηριστικά μας σημειώθηκε από την σύζυγο του, κυρία Μάρω Κυριακίδου, «15 λεπτά πριν φτάσουμε στο Νοσοκομείο μας τηλεφώνησαν για να μας ενημερώσουν ότι το προγραμματισμένο ραντεβού ακυρώνεται και μας στο μετέθεσαν για την Παρασκευή 5/5. Την Παρασκευή μας πήραν ξανά τηλέφωνο και μας είπαν ελάτε την Δευτέρα 8/5 και την Δευτέρα ξανά για να μας πουν για την Τετάρτη 10/5. Στο τέλος μας είπαν ότι δεν θα γίνει η εξέταση, καθώς αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το κοβάλτιο».

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω ζήτημα είχαμε δημοσιεύσει παρόμοια είδηση ταλαιπωρίας με θύμα νεαρή Κύπρια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιδοτεί τους καρκινοπαθείς που θα μεταβούν στο εξωτερικό για την ανάγκη της εν λόγω εξειδικευμένης εξέτασης με το ποσό των 945 ευρώ.  Η εξέταση στοιχίζει συνολικά 2000 ευρώ και δεν διενεργείται στην Κύπρο.

Δηλώσεις κα. Γιαννάκη στο ThemaOnline

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κα. Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία όπως υποστήριξε, ενημερώθηκε μόλις την Τετάρτη 10/5 για το εν λόγω πρόβλημα της εταιρίας που παράγει το κοβάλτιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την εξέταση Pet Scan και διανέμεται σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδος.

Η κα. Γιαννάκη προσέθεσε ότι, «μόλις ενημερώθηκα για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας επικοινώνησα άμεσα με τα αρμόδια Νοσοκομεία στην Ελλάδα και έλαβα σχετική διαβεβαίωση πως μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα θα εξυπηρετηθούν πρώτα όλοι οι Κύπριοι επιδοτούμενοι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top