Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας συναντάται στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), Γκου Σου, και κατόπιν με τον Πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), Τζουν Λι.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί σημαντικό κόμβο στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη. Προέβη στις δηλώσεις αυτές  κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σήμερα.

Επίσης, κατά την ομιλία του στο 2ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Πόλεων στο Πεκίνο, είπε ότι  θέλουμε μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας, μακράς πνοής και όχι συγκυριακή, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα.

Δήλωσε ακόμη ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο, οι οποίες θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.