ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Περδίκης: «Στην Κύπρο κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς»

Γιώργος Περδίκης: «Στην Κύπρο κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς»

Για το θέμα της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, ο κ. Περδίκης είπε πως “ήδη αρχίσαμε ένα διάλογο με το Υπουργείο Υγείας αλλά και στη Βουλή θα εργαστούμε για να πετύχουμε να ψηφιστεί ένας κανονισμός για τη χρήση της ιατρικής κάνναβης που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των καρκινοπαθών και άλλων ασθενών”.

Πρόσθεσε πως "εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετά κενά σε αυτό τον κανονισμό και για αυτό θα εργαστούμε συστηματικά”.

'Οπως είπε ο κ. Περδίκης, “είμαστε πολύ κοντά στο να επιτευχθεί ο στόχος που έθεσε η Νεολαία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για να αξιοποιηθεί αυτό το εργαλείο για την ανθρώπινη υγεία που είναι η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς”.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων αναφέρθηκε “σε τραγικές στιγμές που ζήσαμε” με θετική όμως έκβαση και τη δικαίωση καρκινοπαθούς ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη λόγω της απαγόρευσης χρήσης κάνναβης, η οποία ενδεχομένως θα τον κρατούσε στη ζωή.

“Ήταν καθοριστική αυτή η περίπτωση που έσπρωξε τελικά τους αρμόδιους να αλλάξουν στάση και είμαστε τώρα στο στάδιο εκείνο που συζητείται και θα κατατεθεί στη Βουλή σύντομα κανονισμός που να επιτρέπει τη χρήση κανναβιούχων ουσιών για θέματα υγείας”, είπε ο κ. Περδίκης.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι οι καρκινοπαθείς χρειάζονται τα κανναβιούχα φάρμακα και πρέπει επιτέλους οι αποφάσεις της πολιτείας να έχουν επίκεντρο τους ασθενείς, να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ασθενών και να μην εμμένουν σε προκαταλήψεις και ταμπού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top