ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου για Χάσικο: «Τερματίζεται η εξέταση του θέματος»

Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου για Χάσικο: «Τερματίζεται η εξέταση του θέματος»

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή για ενδεχόμενη παραβίαση της Νομοθεσίας περί Ασυμβίβαστου, σε σχέση με τη σύμβαση μίσθωσης ακινήτου με το δημόσιο, συμφέροντός του κ. Σωκράτη Χάσικου

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου (Ε.Δ.Α.), αφού έλαβε επιστολή από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας στις 21.2.2017, σχετικά με καταγγελία του, κατά του τέως Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικού, αναφορικά με τη Σύμβαση μίσθωσης ακινήτου με το δημόσιο, συμφερόντων του ιδίου, αποφάσισε να προβεί στην εξέταση της εν λόγω καταγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδυσσέας vs Χάσικος: «Λέτε ψέματα και θα έπρεπε να ντρέπεστε» - «Αλλού αυτά. Είναι ψυχωτικός. Έπρεπε να παραιτηθεί» - VIDEO

Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, σε απάντηση σχετικών επιστολών της Επιτροπής, διαβίβασε τις γραπτές παραστάσεις του στις 3.5.2017 και, μεταξύ άλλων, πληροφόρησε την Επιτροπή ότι ο ίδιος έχει οικεία βουλήσει αποξενωθεί της ιδιοκτησίας των επίμαχων μετοχών. Επιπρόσθετα, επίσης στις 3.5.2017, ο κ. Χάσικος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του από το αξίωμα του Υπουργού. Η παραίτηση του Υπουργού έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 11.5.2017.

Η Επιτροπή, στις 18.5.2017, λαμβάνοντας υπόψη ότι το υπό διερεύνηση πρόσωπο έπαυσε να έχει το αξίωμα του Υπουργού από τις 11.5.2017, μετά από μελέτη των περί του Ασυμβιβάστου προς την Άσκηση των Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Ορισμένων Επαγγελματικών και Άλλων Συναφών Δραστηριοτήτων τους Νόμων του 2008 έως 2017, κατέληξε ότι δεν έχει πλέον αρμοδιότητα συνέχισης της διερεύνησης ενδεχόμενου ασυμβίβαστου στο πρόσωπο του κ. Χάσικου και αποφάσισε όπως τερματίσει την εξέταση του θέματος». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top