ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελευταία του «κατοικία» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Στην τελευταία του «κατοικία» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Την Πέμπτη 01/06 θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Μέσα σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, τα Χανιά, o τόπος που τόσο αγαπούσε, «δέχτηκαν» νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (31/6) τη σορό του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 20:20 στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». Το βράδυ πλήθος κόσμου έσπευσε στο στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής να «χαιρετήσει» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η σορός θα παραμείνει μέχρι και τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα ενώ μετά θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στον τάφο που είχε φτιάξει για τον ίδιο και την σύζυγο του. Η εξόδιος στην Μητρόπολη Αθηνών Το κλίμα βαρύ, πένθιμο, κεφάλια σκυφτά, πρόσωπα σκυθρωπά.

Εναςένας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και σημαντικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής του τόπου έφτασαν στη Μητρόπολη για να τιμήσουν τον τελευταίο μεγάλο πολιτικό. Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, τον οποίο συνόδευσαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, οι μητροπολίτες Ιωαννίνων, Ν. Ιωνίας, Σύρου, Χαλκίδος, Ρεθύμνης, Χανίων, Περιστερίου, Γουινέας (εκπρόσωπος Πατρ. Αλεξανδρείας) και ο έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στην εκκλησία, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν γύρω από τη σορό, που ήταν τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, συντετριμμένοι από την απώλεια του πατέρα που ευτύχησε να δει πολλά παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Ηταν όλοι γύρω του, όπως εκείνο το βράδυ της Κυριακής, ξημερώματα προς Δευτέρα, που «έφυγε» έχοντας όσους αγαπούσε στο πλάι του. Πρόσωπα ζωγραφισμένα με τον βουβό πόνο, τον ανθρώπινο θρήνο που κυριαρχεί τη στιγμή που ο εκλιπών ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα, τα παιδιά τους, εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, άφησαν τα δάκρυα να κυλούν για τον άνθρωπο που έζησε έναν αιώνα και παρά την έντονη πολιτική του δραστηριότητα κράτησε τον θεσμό της οικογένειας όσο κανείς άλλος. Εκεί, πέραν των συγγενών και των πολιτικών φίλων στέκονταν και πολιτικοί του αντίπαλοι. Ανθρωποι με εκ διαμέτρου αντίθετα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που όμως αναγνώρισαν το προτέρημα της διαρκούς αναζήτησης στη συμφιλίωση, έστω κι αν για κάποιους από αυτούς ο Κ. Μητσοτάκης έκανε σημαντικά λάθη.

Από τον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών ακούγονταν οι ψαλμωδίες σε όλη την περιοχή. Εκατοντάδες πολίτες που άντεξαν τον δυνατό ήλιο περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει η εξόδιος ακολουθία για να χαιρετήσουν για τελευταία φορά τον άνθρωπο που συνέδεσε τη ζωή του με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Αμέσως μετά η σορός του μεταφέρθηκε στην Ελευσίνα, όπου ένα μεταγωγικό C-130 θα συνέχιζε τη διαδρομή προς την αγαπημένη του Κρήτη για να ταφεί στον ταπεινό τάφο που ο ίδιος επέλεξε σε ένα μικρό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top