ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Μιγκουέλ Αρίας Κανιέτε: «Η ΕΕ θα συνεχίζει να εφαρμόζει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα»

Επίτροπος Μιγκουέλ Αρίας Κανιέτε:  «Η ΕΕ θα συνεχίζει να εφαρμόζει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα»

"Η σημερινή ημέρα είναι μια θλιβερή μέρα για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς ένας βασικός εταίρος στρέφει την πλάτη στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε ψες από τις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος για το κλίμα, Μιγκουέλ Αρίας Κανιέτε, εκφράζοντας την επίσημη θέση της ΕΕ, μετά και από συνεννόηση με τα κράτη μέλη, για την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία.

Ο Επίτροπος δήλωσε ξεκάθαρα ότι "η ΕΕ εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τη μονομερή απόφαση της διοίκησης Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού".

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο Επίτροπος δήλωσε πως η συμφωνία του Παρισιού "μας έφερε μαζί σε πολύ δύσκολες στιγμές", καθώς πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πολυμερή σύμπραξη μεταξύ περίπου 200 χωρών, υποστηριζόμενων από εταιρείες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο, "για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απειλεί όλους μας".

"Αποδεικνύει την ευθύνη της γενιάς μας έναντι αυτής και των μελλοντικών γενεών", τόνισε ο Κανιέτε.

"Η συμφωνία του Παρισιού είναι κατάλληλη για το σκοπό αυτό. Η συμφωνία του Παρισιού επιτρέπει σε κάθε συμβαλλόμενο μέρος να διαμορφώσει τη δική του πορεία προς την επίτευξη των στόχων πρόληψης των επικίνδυνων κλιματικών αλλαγών", σημείωσε, συμπληρώνοντας  ότι "υπάρχει λοιπόν περιθώριο για τις ΗΠΑ να καταγράψουν τη δική τους πορεία στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων. 195 χώρες έχουν υπογράψει τη Συμφωνία των Παρισίων, 195 διαφορετικές διαδρομές για την επίτευξη των στόχων του Παρισιού. Η συμφωνία των Παρισίων θα συνεχίσει να υπάρχει".

 

"Ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στην Ευρώπη", λέει ο Επίτροπος, "για παγκόσμια ηγετική θέση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής".

 

Υπόσχεται δε, ότι η Ευρώπη θα πρωτοπορήσει "μέσα από φιλόδοξες κλιματικές πολιτικές και μέσω της συνεχούς υποστήριξης προς τους φτωχούς και ευάλωτους".

"Η ΕΕ θα ενισχύσει τις υπάρχουσες εταιρικές σχέσεις της και θα αναζητήσει νέες συμμαχίες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στα πλέον ευάλωτα νησιωτικά κράτη", σημειώνει και διευκρινίζει ότι "αυτή η συνεργασία θα περιλαμβάνει βέβαια τις πολλές επιχειρήσεις, τους πολίτες και τις κοινότητες των ΗΠΑ που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο Παρίσι και αναλαμβάνουν φιλόδοξη δράση για το κλίμα".

"Μαζί θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία. Θα το κάνουμε αυτό επειδή είναι προς το κοινό μας συμφέρον. Βλέπουμε τη Συμφωνία των Παρισίων και τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα για αυτό που είναι: η μη αναστρέψιμη κινητήρια δύναμη ανάπτυξης των οικονομιών μας και το κλειδί για την προστασία του πλανήτη μας", συνεχίζει ο Επίτροπος Κανιέτε και καταλήγει λέγοντας ότι η Ευρώπη και οι ισχυροί εταίροι της σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν μία από τις πιο συναρπαστικές προκλήσεις της εποχής μας: "βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top