ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ενόψει Νέας Υόρκης Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ενόψει Νέας Υόρκης Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώνει το απόγευμα την Παρασκευής 02/06 τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη την Κυριακή το βράδυ.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έχει οριστεί για τις έξι και μισή το απόγευμα της Παρασκευής 02/06.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης έχουν προσκληθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών από τον ΓΓ του ΟΗΕ για να συζητήσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό και την πορεία προς τα εμπρός. Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ότι η ελπίδα είναι πως θα υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες και ιδιαίτερα σε σχέση με το ενδεχόμενο επιστροφής στη Γενεύη σύντομα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε χθες βράδυ πως αν δεν υπάρξει παραλογισμός ή άρνηση να συζητηθεί ουσία του θέματος των εγγυήσεων, μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές να είμαστε όλοι στη Γενεύη.

Χθες εξάλλου ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τ/κ ηγέτης σε κοινή συνέντευξη στα κατεχόμενα δήλωσαν πως στόχος, επιθυμία και προσδοκία είναι στη Νέα Υόρκη η ε/κ πλευρά να προσέλθει «χωρίς προϋποθέσεις», προσθέτοντας ότι είναι κοινή θέση της τ/κ πλευράς, ακόμα και της αντιπολίτευσης, αλλά και της Τουρκίας, ότι είναι έτοιμοι να μεταβούν στη Γενεύη για τη συνέχιση της Διάσκεψης της Κύπρου, και να συζητήσουν όλα τα θέματα στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και της ανακοίνωσης της 12ης Ιανουαρίου 2017.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top