ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Παραδέχτηκε ενοχή και ο μηχανικός της Helector Ιμάντ Μπακλέ στην υπόθεση ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ

ΠΑΦΟΣ: Παραδέχτηκε ενοχή και ο μηχανικός της Helector Ιμάντ Μπακλέ στην υπόθεση ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ

Άλλη μια παραδοχή καταγράφηκε την Παρασκευή 2/6 στο πλαίσιο εκδίκασης της υπόθεσης ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος υπ’ αριθμόν 9, Ιμάντ Μπακλέ, Μηχανικός της εταιρείας Helector Cyprus παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες 57,58,60 και 61 του κατηγορητηρίου οι οποίες αφορούν καταρτισμό πλαστού εγγράφου (57+60) και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου (58+61).

Ο κ. Μπακλέ είναι ο 4ος συνολικά κατηγορούμενος ο οποίος παραδέχτηκε ενοχή στην υπόθεση. Προηγήθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στον οποίο επιβλήθηκε ποινής φυλάκισης 2 χρόνων, ο πρώην Διευθυντής της εταιρείας Helector Cyprus Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και ο Χριστάκης Πέτρου, Δημόσιος Υπάλληλος για τον οποίο εκκρεμεί η επιβολή ποινής.
 
Συγκεκριμένα ο Ιμάντ Μπακλέ παραδέχτηκε ότι στις 20 Αυγούστου 2010 και στις 7 Ιουλίου 2011 μαζί με την κατηγορούμενη 15 (Helector Cyprus) κατάρτισαν δύο πλαστά έγγραφα με σκοπό την καταδολίευση, συγκεκριμένα κατάρτισαν δύο τιμολόγια για τα χρηματικά ποσά των €20.000 και €30.000 αντίστοιχα, με σκοπό αυτά να καταχωρηθούν στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας Helector Cyprus.
 
Παραδέχτηκε ακόμη ότι στις 20 Αυγούστου 2010 και στις 7 Ιουλίου 2011 μαζί με τη 15η κατηγορούμενη δολίως έθεσαν σε κυκλοφορία τα πλαστογραφημένα τιμολόγια που κατάρτισαν κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.
 
Παράλληλα ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπακλέ δήλωσε την πρόθεση του πελάτη του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι οι κατηγορίες υπ’ αριθμόν 59, 62 και 63 καθόσον αφορά τον Ιμάντ Μπακλέ αναστέλλονται.

Το Δικαστήριο όρισε όπως η διαδικασία σε ό,τι αφορά τον Ιμάντ Μπακλέ συνεχιστεί στις 7 Ιουνίου, μαζί με τη διαδικασία για τον Χριστάκη Πέτρου ο οποίος επίσης παραδέχτηκε ενοχή, για παρουσίαση των παραδεχτών γεγονότων από την κατηγορούσα Αρχή και αγόρευση της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής.
 
Εξάλλου στο πλαίσιο της σημερινής ακρόασης συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας υπ` αριθμόν 3, Κωνσταντίνου Κοτζάμπαση, Πολιτικού Μηχανικού, Ανώτερου Λειτουργού Ελέγχου της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών και αποσπασμένου στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου εκτελεί καθήκοντα Υπεύθυνου του Τομέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, από τον συνήγορο υπεράσπισης της 15ηςκατηγορούμενης Γιώργο Παπαϊωάννου.
 
Στο πλαίσιο της αντεξέτασης του μάρτυρα από τον κ. Παπαϊωάννου κατατέθηκαν μεταξύ άλλων στο Δικαστήριο ως τεκμήρια δύο επιστολές ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2011 από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα τον Γιώργο Κουλλαπή, η πρώτη προς την κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ - CYBARCO Ltd  και η δεύτερη προς την κοινοπραξία DANECO SpA-TERNA ENERGY SA-TERNA SA, με τις οποίες ζητείτο από τις δύο κοινοπραξίες όπως εξηγήσουν λεπτομερώς την οικονομική πτυχή της προσφοράς τους για κατασκευή του ΧΥΤΥ Κόισης.
 
Η προγραμματισμένη ωστόσο αντεξέταση του μάρτυρα από τον συνήγορο υπεράσπισης των Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε και Θεοφάνη Λώλου (κατηγορούμενοι 13+14), Κρις Τριανταφυλλίδη, αναβλήθηκε για τις 8 Ιουνίου 2017 στις 9:30 το πρωί.
 
Και αυτό γιατί ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων 13+14 ζήτησε από την κατηγορούσα Αρχή όπως συμπεριλάβει στην κατηγορία με αριθμό 88 εξηγήσεις σε σχέση με την κατηγορία κατά παρόμοιο τρόπο όπως σε άλλες κατηγορίες (π.χ κατηγορία 89). Συγκεκριμένα ανέφερε πως στην κατηγορία 88 δεν γίνεται επεξήγηση του ισχυρισμού ότι οι κατηγορούμενοι καταδολίευσαν το κοινό.
 
Στο αίτημα αυτό της υπεράσπισης δεν υπήρξε ένσταση εκ μέρους της κατηγορούσας Αρχής, ο εκπρόσωπος της οποίας ωστόσο ζήτησε χρόνο για να καθορίσει τις λεπτομέρειες που ζητά η υπεράσπιση αφού πρώτα εξετάσει το μαρτυρικό υλικό.
 
Ως εκ τούτου το Κακουργιοδικείο αποφάσισε αναβολή της υπόθεσης και συνέχιση της στις 8 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Στέλιος Παπαδόπουλος (Δημόσιος Υπάλληλος), Χρίστος Πέτρου (Δημόσιος Υπάλληλος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Imad Baqle (Μηχανικός Μηχανολόγος), Ευτύχιος Μαληκίδης (πρώην Διευθυντής ΣΑΠΑ), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD αλλά και πως έχουν ήδη καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση ο Σάββας Βέργας και 18μηνη φυλάκιση με αναστολή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικης - Ποιος ο λόγος

Στο κελί 16χρονος - Σκόρπισε τον τρόμο σε δομή ανηλίκων κρατώντας «πιστόλι»

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες



Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Σε δηλώσεις προέβη ο δικηγόρος, Αναστάσιος Βαβούσκος, μετά το πέρας της ανάκρισης του εν αργία Ηγούμενου της Μονής Αββακούμ, Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top